Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Fredrikstad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Fredrikstad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Fredrikstad miniguide

Hyrbil Fredrikstad
Biluthyrning Fredrikstad

Fredrikstad ligger i Østfold län, där den längsta floden – Glomma – rinner ut i yttre Oslofjorden. Staden har 72.760 invånare (2009), och på senare år har vuxit nästan uteslutande med den närbelägna staden Sarpsborg. Fredrikstad grundades 1567 och var länge en viktig garnisonsstad.

Fredrikstad största attraktion är den ursprungliga stadskärnan – Gamla stan – på den östra sidan av Glomma, som kallas Nordeuropas bäst bevarade fästning stad.Vallar med vallgrav (stjärnformade) och hamnar äng från 1600-talet är intakta – och staden har också många vackra byggnader från 1700-talet kring kungens gräset.Bland dessa är ”Den gamla slaveri” (1731), Palace Artilleriet (1733), Hall (1784) och East Fredrikstad kyrkan (1779). Det finns ett antal andra trevliga restauranger i Gamla Stan.

På västra sidan av Glomma är centrum för den moderna Fredrikstad – där de flesta butikerna, och här har vi även hitta Fredrikstad Cathedral (1882). Dessutom ön Isegran anses ingå i Fredrikstad stad. Det är där Glomma delar i en östlig och en västlig kurs – och strax utanför Isegran är de större Kråkerøy, som också hör till Fredrikstad. Här är den uppgörelse gjort flera fynd från stenåldern.

Bland de historiska sevärdheterna i Fredrikstad har Kongsten annars snabbt (lite utanför gamla stan) och Isegran snabbt (på ön Isegran) som nämns – som båda ingår i Fredrikstad fästning. Och glöm kyrkan, lite nordost om centrum, kommunens äldsta kyrkan (byggd ca. 1182).

Den närmaste flygplatsen är Airport Moss – Rygge, som ligger 29 km norr om Fredrikstad.