Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kongsberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kongsberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kongsberg miniguide

Kongsberg
Biluthyrning Kongsberg

Kongsberg är en inlandet ligger i Buskerud län – i de centrala delarna av södra Norge. Staden har 24.700 invånare (2010), och grundades av kung Christian IV år 1624.Numedalslågen, som är en av Norges längsta flod, rinner genom staden.

I 1623 silver upptäcktes i området, och Kongsberg Silver Mines existerade fram till 1957. Idag är många turistattraktioner i Kongsberg i samband med stadens gruvdrift historia.

Några av de mest besökta attraktionerna i staden Kongsberg kyrka från 1761, Kongsberg Silver Mines gamla hyttan i 1844, den norska Mining Museum (ett nationellt museum för gruvdrift, där utställningen berättar om den över 330-åriga historia av gruvdrift i Kongsberg). Museet har också andra departement – inklusive ”The Royal Mint”, Museet, vapenfabrik Museum och en skida museum.

Norska Gruvmuseet erbjuder också mina promenader och vandringar, och sommaren kan ta minitog i silvergruvor i Saggrenda – 340 meter under jord.

En annan sevärdhet i Kongsberg Lågdalsmuseet – ett friluftsområde med gamla byggnader och mini-zoo med husdjur.

Staden är värd för flera årliga festivaler – däribland den populära jazzfestivalen i juli.

Den närmaste flygplatsen är Sandefjord – Torp, som ligger 87 km sydost om Kongsberg.