Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stavanger

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stavanger inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stavanger miniguide

Stavanger
Biluthyrning Stavanger

Ska resa du på semester eller en affärsresa till Stavanger och behöver en hyrbil? Du letar kanske efter ett särskilt bra hyrbilserbjudande på flygplatsen i Stavanger? Här kan du jämföra priser på hyrbilar i Stavanger – oavsett om du vill hämta ut hyrbilen direkt på flygplatsen eller inne i Stavangers centrum. Du kan spara mycket pengar genom att boka hyrbilen online, och du kan också undvika onödigt väntande vid hyrbilsfirmans disk. 

Många människor väljer att hämta sin hyrbil på Stavangers flygplats – Sola (SVG), belägen 14 kilometer sydost om stadens centrum. Utanför ankomsthallen hittar du kontoren för biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Budget, Europcar och Sixt. 

Hyr du bil i Stavanger behöver du inte vara beroende av allmänna kommunikationer, och du kan utforska omgivningarna på egen hand. 

Allmän information om Stavanger

Stavanger, som ligger i den nordvästra delen av det låglänta landskapet Jæren – mellan Boknafjorden och Nordsjön -, är det administrativa centret i Roglands fylke. Stavanger har drygt 133 000 invånare (2018) och vilket gör staden till Norges fjärde största. Hela stadsområdet (där även grannstaden Sandnes ingår) har en befolkning på cirka 220 000 människor. Stavanger kallas ofta ”Norges oljehuvudstad”, eftersom omfattande oljeutvinning påbörjades i Nordsjön under 1970-talet. 

Stavangers historia sträcker sig långt bakåt i tiden och den återuppbyggda järnåldersbosättningen Ullandhaug visar hur människor levde här under folkvandringstiden (350-550 e.Kr.) Stavanger har räknats som en stad sedan 1120-talet, då Stavanger blev ett biskopssäte. 

En av Stavangers mest berömda sevärdheter är dess domkyrka. Den tros vara byggd under 1120-talet och är Norges äldsta bevarade katedral. Den ligger vackert vid sjön Breiavatn i stadens centrum. Ytterligare sevärdheter som måste nämnas är den bevarade och restaurerade stadsmiljön ”Gamla Stavanger” (173 trähus från sent 1700-tal till tidigt 1800-tal), tornet Valberg (runt 1850) och Vågen, det gamla hamnområdet. 

Staden har också flera intressanta museer – inklusive det relativt nya Norska Oljemuseet, Arkeologiska museet (som är en del av Stavangers universitet), Stavangers konstmuseum och Stavangers museum, som bland annat omfattar Ledaals herrgård, som är ett kungligt residens. 

Utöver detta har Stavanger också ett livligt nattliv som, tack vare stadens omfattande oljeaktiviteter, känns internationellt. För barnfamiljer rekommenderas Kongeparken (en av landets största nöjesparker – 23 kilometer söder om Stavanger), som är ett populärt utflyktsmål. 

Stavangers flygplats – Sola ligger 16 kilometer sydväst om staden. 

Att boka hyrbil i Stavanger och på Sola, Stavangers flygplats har aldrig varit enklare. Välj din destination i sökmotorn ovan, klicka på bilen du vill ha och fyll i detaljerna från ditt kreditkort för en omedelbar reservation. Du kommer att få en bokningsbekräftelse med adressen till hyrbilsleverantören inom några timmar. 

Utflyktstips

Hyr du en bil i Stavanger kommer du dessutom på egen hand kunna ge dig ut på dagsturer i området. Under sommaren är det populärt att åka till Sola strand, 15 kilometer söder om stadens centrum. Här finns det bästa solskenet, bästa stranden och bästa badupplevelserna – området är också populärt bland för vind- och vattensporter. 

En annan utflyktstripp som är möjlig med hyrbil är till den spektakulära utsiktspunkten Preikestolen som ligger vid Lysefjorden – cirka 61 kilometer öst om Stavanger. Du tar väg 13 (riksvei 13) till färjeläget Lauvvik och därifrån tar du färjan över till Oanes. Därefter kan du köra hela vägen till Preikestolen Fjellstue för vidare fotvandring till utsiktspunkten. Preikestolen är en 604 meter hög klippformation – och det är en av Norges mest kända sevärdheter.