Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Stavanger

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stavanger inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stavanger miniguide

Stavanger

Biluthyrning Stavanger

Stavanger, som ligger i den nordvästra delen av det flacka landskapet Jæren – mellan Boknafjorden och Nordsjön – är administrativt centrum i Rogaland län. Staden har 121.610 invånare (2009), vilket gör det Norges fjärde största. Med hela huvudstadsregionen (som även innefattar den närbelägna staden Sandnes) överstiger befolkningen på nästan 200.000. Stavanger kallas ofta för ”Norges olja kapital” – eftersom en omfattande oljeindustrin fastställdes i Nordsjön under 1970-talet.

Stavangers historia går långt tillbaka, och den återställda järnåldersgård på Ullandhaug visar hur människor levde här i folkvandringstid (ca 350-550 e.Kr.Kr.). Sedan 1120-talet, då Stavanger valdes till biskop, har det ansetts som en stad.

Ett av Stavangers mest kända attraktioner är Stavanger domkyrka (St Svithun). Det byggdes troligen på 1120-talet, och är den äldsta bevarade katedralen. Det är på Breiavatnet i centrum av staden. Annars måste den bevaras och restaureras stadsmiljö ”Gamla Stavanger” nämns (173 trähus från perioden slutet av 1700-talet – början av 1800-talet), Valberg Tower (ca. 1850) och den gamla hamnen i hamnen.

Staden har också ett antal intressanta museer – inklusive den relativt nya norska Petroleum, Museet (som är en del av universitetet i Stavanger), Stavanger konstmuseum och Stavanger Museum, såsom omfattar Ledaal herrgård, som har status av kunglig egendom.

Annars Stavanger aktiv utelivsby, som genom sin förening med omfattande oljeindustrin i Nordsjön, har en internationell känsla. Och för familjer är Royal Park (en av de största nöjespark – 23 km söder om Stavanger), ett populärt utflyktsmål.

Stavanger – Sola ligger 16 km sydväst om staden.

Bokar biluthyrning i Stavanger och i Stavanger Sola flygplats har aldrig varit enklare. Välj destination i sökmotorn över, peka på önskad fordonet och ange dina kreditkortsuppgifter för omedelbar bokning. Du kommer att inom några timmar få en bekräftelse bestilllingen samt information och adress för biluthyrning leverantören.

 

Svenska