Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sogndal

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sogndal inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sogndal miniguide

Sogndal
Biluthyrning Sogndal

Sogndal är en by och kommun i Sogn og Fjordane fylke i västra Norge. Byn – som har ca. 3100 invånare – ligger djupt i fjorden.

Sognefjord är Norges längsta och djupaste fjord, och ett populärt turistmål i västra Norge.I området runt fjorden är vacker natur, och mest kända är förmodligen Jotunheimen Glacier National Park.

Från byn Sogndal är färjeförbindelser till sådana Bergen.

Sogndal har rika kulturhistoria och har flera områden – inklusive Kaupanger stavkyrka från 1140 (en av de äldsta kyrkor) – och Heiberg Samlingar (Sogn Folk Museum) i staden som ligger 7 km från Sogndal.

Här hittar du två delar: Den ena är friluftsmuseum – med byggnader från medeltid till 1980-talet, gården och huvudbyggnaden med en utställning av föremål med anknytning till jordbruk, hantverk, textilier, etc.

Den andra är Sogn Fjord museet, ligger vid färjeläget Kaupanger – 5 min. bilfärd från de största museibyggnad. Fjord Museum har en lokal historia samling båtar, fiskeredskap etc.

Norska Glacier Museum, ligger i byn Fjærland i Sogndal kommun, är också värt ett besök. Museet har en utställning och modeller av glaciärer och biograf som visar film om glaciären.

Den närmaste regionala flygplatsen är Sogndal flygplats – Hauåsen, som ligger 18,6 km söder om Sogndal.