Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stjørdal

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stjørdal inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stjørdal miniguide

Hyrbil Stjørdal
Biluthyrning Stjørdal

Stjørdal är en stad med ca. 11.000 invånare (2010) – som är belägen i södra Nord-Trøndelag – 33 km öster om Trondheim. Stjørdal har haft stadsrättigheter sedan 1997 och är en viktig handelsplats för regionen.

Upptäckten av hällristningar från stenåldern på flera ställen i Stjørdal – inklusive av Hegra – visar att människor har bott här väldigt länge, och under medeltiden fanns flera stora gårdar här. Tendens att bydannelse uppstod dock fram till 1700-talet då hantverkare och handlare började flytta hit.

Bland de historiska sevärdheterna – utöver hällristning fält – finner vi ruinerna av Steinvikholm slott, byggdes 1530 som bostad och fästning för den sista katolska ärkebiskopen i Norge. Annars Hegra slott (även kallat Ingstad Kleiva fortsättning) nämns. Den uppfördes i kölvattnet av unionen i 1905, som ett försvar mot eventuella angrepp Sverige.

Stjørdals äldsta byggnad är Stjørdal kyrka, byggd i slutet av 1000-talet. Det är också Norges äldsta helt bevarade stenhus.

En attraktion på en annan art är Stjørdal River, som anses vara en av Mid-Norges bästa laxälvar.

En av de största flygplatserna, flygplats Trondheim – Trondheim flygplats, som ligger 3 km söder om staden ..