Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Trondheim

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Trondheim inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Trondheim miniguide

Trondheim
Biluthyrning Trondheim

Är du i behov av en hyrbil i Trondheim? Du kanske letar efter den billigaste hyrbilen för en särskild tidsperiod? Du kan spara pengar på att jämföra hyrbilspriser online och det är värt att boka din bil innan avresa. Oavsett om du åker på semester eller affärsresa till Trondheim kan du vara säker på att hitta en hyrbil som passar både dina behov och din budget. 

Om Trondheim

Universitetsstaden Trondheim (med drygt 198 000 invånare 2019) ligger i Sør-Trøndelag, vid slutet av floden Nidelva som mynnar ut i Trondheimsfjorden. Staden grundades år 977 av vikingakungen Olav Tryggvason och var Norges huvudstad från år 1030 till år 1217. 

Idag är Trondheim en populär resedestination och ett viktigt handels- och trafikcentrum för regionen. Hurtigruten, en norsk tur med färja mellan Bergen och Kirkenes, är en viktig kuststräcka för såväl människor som fraktgods. 

Den majestätiska Nidarosdomen som uppfördes under 1100-talet är stadens största attraktion och Norges stora helgedom. Nidarosdomen är dessutom en av de mest intressanta medeltida konstruktionerna i norr. 

Andra sevärdheter värda att besöka i Trondheim är den stora statyn av Olav Tryggvason som står mitt i staden, den gamla bron med sina snidade portar och kyrkan Vår Frue från 1200-talet. Även Erkebispegården – en komplex stenbyggnad från 1200-talet, fästningen Kristiansten Festning från 1648 liksom den lilla ön Munkholmen i Trondheimsfjorden (2 kilometer från stadskärnan) är intressanta sevärdheter. På Munkholmen kan du även se resterna av Munkholmsfortet från 1600-talet. Det finns också en färja som går ut till öns friluftsområde som har flera bra badmöjligheter. 

Trondheim har flera museum, däribland NTNU Vitenskapsmuseet som är ett universitetsmuseum med naturhistoriska och kulturella utställningar. Det marina museet Trondheims Sjøfartsmuseum, Vitensenteret (ett populärt vetenskapshistoriskt centrum med tillhörande planetarium) och Ringve MusikkMuseum, ett nationellt museum för musik och instrument, är andra exempel. Här finns även den Botaniska Trädgården, Judiska Museet samt flera andra konstmuseer och gallerier. 

Det 124 meter höga tornet Tyholttårnet är en populär turistattraktion i Trondheim. Besökare får en fantastisk utsikt från tornets observationsdel som ligger 70 meter ovanför marken. Här kan du även besöka den roterande restaurangen Egon. 

Vi erbjuder hyrbilar inne i centrum och på Trondheim Vaernes Airport. Vi har ett stort utbud av bilar som du kan hyra på båda platserna. Några av de bilar som finns för uthyrning är bland annat Toyota Avensis, Ford Focus Estate, Volkswagen Golf, Audi A3, BMW 3-serien, Toyota Minibuss och Mercedes C klass. Testa vår sökmotor här ovan och boka din hyrbil i tre enkla steg. 

Flygplatsen

Den internationella flygplatsen Trondheim Lufthavn – Værnes (TRD) ligger 33 kilometer öster om staden. I en egen byggnad, till höger om ankomsthallen, har ett antal hyrbilsfirmor sina kontor. Bland dessa finns Avis, Hertz, Europcar, Sixt och Budget. 

Om du har en hyrbil i Trondheim har du möjlighet att utforska området runt staden på egen hand utan att behöva förlita dig på kollektivtrafiken. 

Utflykter med hyrbil i Trondheim

Ett tips på ett ställe du kan besöka är gruvbyn Røros, 154 kilometer sydöst om Trondheim. Byn är känd för det som tidigare varit en koppargruva och ett besök på Røros museum med Olavgruvan, Smelthytta och Sleggveien rekommenderas starkt. Andra attraktioner är Røros kyrka från 1784 liksom den gamla bosättningen med trähus från 1700- och 1800-talet. Hela byn Røros finns med på UNESCO:s världsarvslista. 

Det är också möjligt att göra en utflykt till staden Stjørdal vid Stjørdalsfjorden, 33 kilometer öster om Trondheim. En annan populär attraktion i området är Steinvikholm Slott från 1532 som ligger i Skatval, 12 kilometer norr om Stjørdal. Denna historiska byggnad ligger på en holme och från maj till oktober finns en bro för att ta sig till slottet. 

Hegra Festning är en annan populär turistattraktion som ligger 17 kilometer öster om Stjørdal. Det är en nationell minnesplats och du hittar även ett museum här. 

Friluftsmuseet Stjørdal Museum Værnes är också värt ett besök. Detta kulturmuseum har fantastiska utställningar och du kan dessutom hitta en gravhög från Vikingatiden här. I nära anslutning ligger Værnes Kirke, en kyrka från 1140.