Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Røros

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Røros inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Røros miniguide

Røros
Biluthyrning Røros

Røros (3.640 invånare år 2009) är en by i kommunen Røros, som ligger i syd-Trøndelag län. Kommunen gränsar i öster till Sverige. Landskapet i Røros är kuperad med stora öppna utrymmen, och är över 600 m. Dessutom har kommunen flera sjöar och två nationalparker – Femundsmarka och Forollhogna nationalpark.

 

Røros är en gammal Bergstad med ett antal kulturlämningar, och är fullt upptagna på UNESCO: s världsarvslista. Røros kopparverk startades 1644 och var i drift fram till 1977. Idag tillhör istället Røros Museum.

 

Nästan 1 miljon människor besöker Røros årligen, och museet i Smeltehytta på Malmplassen är stadens största attraktion. Museet med sin utställning ”världsarvet Røros med sin gruvdrift historia. Du bör också besöka Slagg Road Malmplassen där Røros invånare bodde innan, och en guidad tur på Olav Mine (som är 13 km från centrum) rekommenderas också.

 

Den populära vintermarknaden – Rørosmartnan – är ett årligt evenemang i februari. Marknaden varar i fem dagar, och har ca 80.000 besökare varje år.

 

Den regionala flygplatsen Röros flygplats, belägen 2 km väster om stadens centrum och har direktflyg till Oslos flygplats Gardermoen.