Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Alta

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Alta inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Alta miniguide

Alta
Biluthyrning Alta

Alta, som har ca. 13.000 invånare (18.500 i hela kommunen), belägen vid Alta området – väster om Finnmark, som är Norges nordligaste län.Alta blev en stad så sent som 1999, och de flesta invånarna bor i eller runt Alta – inklusive Bossekop och Tverrelvdalen. Historiskt sett har samerna Bossekop dominerade – medan Tverrelvdalen har Kven.

Det finns flera arkeologiska bevis för att Alta har varit bebodd i över 9000 år. Stenåldern finner i bergen i Komsa, dokumentera den så kallade Komsa kultur, som anses vara den äldsta bosättningen resultaten.

Annars är de många hällristningarna i Alta med omnejd (de äldsta mer än 6000 år gamla) Altas största attraktionen. De upptäcktes 1973 och är idag en UNESCOs världsarvslista. Mycket av de äldsta historia är dokumenterad i Alta Museum, som röstades museum i Europa 1993. En annan välkänd museet i Alta Tirpitz Museum – ett krig museum på grundval av 2 Världskriget och den berömda tyska slagskeppet Tirpitz.

Alta är också känd för vackra vyer – och midnattssol på sommaren och norrsken kan ofta ses här på vintern är populära turistattraktioner.

Flygplatsen Alta Airport ligger i Tverrelvdalen, 3,5 km öster om Alta.