Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Grimstad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Grimstad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Grimstad miniguide

Hyrbil Grimstad
Biluthyrning Grimstad

Grimstad är en stad med ca. 20.000 invånare (2009) som är på den norska sydkusten – särskilt i Aust-Agder län. Den fick stadsrättigheter 1816, och historien är nära besläktad med varvs-och sjöfart. Det finns fortfarande sjöfarten och maritima industrier viktiga för staden.

Grimstad annars ofta kallad ”Poetry Ernes stad”, eftersom Norges två internationellt kända författare – Henrik Ibsen och Knut Hamsun på olika sätt har markerat staden med sin närvaro. Ibsen var ett apotek praktikant här när han debuterade som dramatiker i 1850 – och Hamsun bodde på sin gård Nørholm praxis från 1918 till sin död 1952.

Grimstad stadens museer har fler särskilda enheter, där ”flaggskepp” är Ibsen Museum, inrymt i Ibsen House (i Henrik Ibsens gata, förstås). Ibsen House (byggt 1758) omfattar en äkta apotek från sin tid i staden, och är Norges äldsta Ibsen museum (öppnades 1916).Reimanngården (där det fanns en apotekare som arbetade hos Ibsen) är en timmer komplex av 1750-talet, till exempel hus utställningslokaler för Grimstad Art Association.

Av de övriga museet avdelningar behöver Grimstad Maritime Museum nämns. Det är inrymt i ett före detta skeppsvarv.   Och Dømmesmoen stranden, strax norr om centrum, den norska trädgårdsodling museet – den gamla regeringen trädgårdsodling skolan grannen. Det finns också en vacker park där du kan uppleva den 500 år gamla ek fjäder. I närheten ligger kyrkan Eden – en stenkyrka byggdes på 1100-talet, i ett område som annars innehåller ett antal gravhögar och andra historiska reliker.

I skogen Edens i kyrkan är regionens mest spektakulära scenen (utomhus) – Fjæreheia – byggd i ett före detta granit stenbrott. Och det måste naturligtvis nämnas att Grimstad, har den norska staden med flest soldagar per år, vackra stränder både väster och öster om centrum.

Den närmaste flygplatsen är Kristiansand flygplats – Kjevik, belägen 34 km sydväst om Grimstad.