Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Longyearbyen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Longyearbyen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Longyearbyen miniguide

Hyrbil Longyearbyen
Biluthyrning Longyearbyen

Longyearbyen är ett kullgruveby ligger väster om ön Spetsbergen, som tillhör den norska ögruppen Svalbard i Norra ishavet. Svalbard är en del av Norge. Longyearbyen har cirka 2000 invånare (2008), och Svalbards administrativa centrum.

Longyearbyen har bara 50 km lång väg, och det viktigaste transportmedlet på ön är snöskoter och båt. På sommaren finns färjeförbindelser till Barentsburg, och under perioden från maj till november är färjan till fastlandet.

Staden har en mängd olika kultur, aktiviteter och tjänster, och i centrum finns restauranger, hotell / boende, affärer, idrottsanläggning (med pool). I Longyearbyen finns också olika konserter och evenemang underhållning på kvällen, och staden också anordnar flera årliga festivaler – inklusive blues festival i oktober månad och jazz festival i februari.

Turistattraktioner i Longyearbyen är först och främst, den arktiska natur och friluftsliv, men också Svalbard Museum är värt ett besök. Detta ligger i Svalbard Research Park, och är en natur-och kulturhistoria museum utställning av föremål med anknytning till Svalbard historia – samt litteratur, foto och konst.

Detta är också den norska polarinstitutet och guvernör i Svalbards Heritage magazine.

Andra sevärdheter i staden, Svalbard kyrka från 1957, Galleri Svalbard – samt ”Spetsbergen luftskepp Museum” – som med sin utställning berättar historien om tre luftskepp som försökte från Svalbard nå Nordpolen i början av 1900-talet.

Svalbard Airport – Longyearbyen handlar om. 6 km nordväst om staden och har regelbundna flygförbindelser till Oslo och Tromsö.