Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Tromsø

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Tromsø inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Tromsø miniguide

Tromsø
Biluthyrning Tromsø

Letar du efter ett bra hyrbilserbjudande i Tromsø? Du kan spara mycket pengar på att jämföra hyrbilspriser från olika företag i Tromsø och det lönar sig att boka bilen i god tid innan. Det är mycket vanligt att hyra en bil i Tromsø och många personer väljer att hämta hyrbilen redan på flygplatsen. Med en hyrbil kan du njuta av friheten att köra på dina egna villkor och upptäcka mer av den vackra naturen i norra Norge

Allmän information om Tromsø

Tromsø är den största staden i norra Norge och ligger i Troms fylke. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. Stadskärnan ligger på ön Tromsøya i det Norska Havet. Det norska polarinstitutet ligger i Tromsø. Det går även att besöka äventyrscentret Polaria, som öppnade 1998. Polaria har ett enormt akvarium med arktiska havsväxter, fiskar och djur, samt en utställning om klimat och is. På biografen på plats visas panoramafilmer om norrsken, som även går att uppleva i Tromsø på vintern. 

Tromsø har ett rikt kulturellt utbud med en teater, en symfoniorkester och Nordnorsk Kunstmuseum. Staden organiserar även flera festivaler varje år, inklusive en filmfestival och Northern Lights Festivalen i januari, en matfestival i september och en jazzfestival i november. 

Andra sevärdheter i Tromsø är exempelvis Tromsdalens kyrka från 1965 (Ishavskatedralen), Tromsø kyrka från 1861, Skansen-området med byggnader från 1789 och Polar-museet. 

Tromsø är även känt för sitt livliga nattliv med många restauranger, barer och nattklubbar. Staden erbjuder dessutom bra shoppingmöjligheter med både kvartersbutiker och köpcentrum. 

Flygplats

Tromsøs flygplats (TOS) ligger på Langnes, 6 kilometer nordväst om stadens centrum. På flygplatsen, vid incheckningsdiskarna på bottenvåningen, hittar du flera biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Budget och Sixt. 

Hyr du bil i Tromsø har du stora möjligheter att åka på korta eller längre resor på egen hand. Staden Narvik ligger 25 mil från Tromsø, och det är 30 mil till Harstad

Utflyktstips

Om du gillar vacker natur bör du köra till Lyngsalpan, som ligger 77 kilometer öster om Tromsø. Lyngsalpan är ett skyddat bergsområde i Troms fylke, med spektakulära berg, fjordar och öar. Den högsta toppen är Jiehkkevárri som reser sig 1 834 meter över havet. Den här platsen inbjuder på fantastiska naturupplevelser med vandring i bergen och havsfiske. På vägen dit måste du ta en färja från Svensby till Breivikeidet över Ullsfjorden för att komma till Lyngsalpan. 

Om du reser till Tromsø under sommaren rekommenderas det att du gör en utflykt till naturens under Sommarøy, som ligger 56 kilometer sydväst om stadens centrum. Sommarøy är en liten fiskeby med inbjudande vita sandstränder. Från Sommarøy har du utsikt över den steniga ön Håja. Den speciella formen på ön inspirerade arkitekten när han designade ”Ishavskatedralen” i Tromsø.