Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Fagernes

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Fagernes inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Fagernes miniguide

Fagernes
Biluthyrning Fagernes

Fagernes är administrativt centrum i inlandet kommunen North Aurdal kommun, centralt beläget i östra Norge. Befolkningen är 1762 (2009), och status uppnåddes under 2007. Placeringen av den avlånga sjön Strondafjorden är vacker och perfekt för fiske och andra utomhusaktiviteter.

Fagernes ’historia går tillbaka till 1857, då den första handelsperioden etablerades här. Ett halvt sekel senare (1906) byggdes en järnvägsstation på Valdresbanen här, som gav utvecklingen en viktig tryck framåt.

Fagernes är en naturlig utgångspunkt för äventyr turer i den inbjudande Valdres dalen, men det finns också sevärdheter att uppleva i och omkring staden. Här Valdres Folk Museum på Big Island Strondafjorden nämns särskilt. Det är den 4 största friluftsmuseum (öppnas i 1901). Dessutom ”Slate Square”, en populär samlingsplats, där det också genomfördes olika kulturella aktiviteter på sommaren. Platsen byggdes för att fira webbplatsens traditionella skiffer produktion, och 2000 valdes som millennieskiftet Oppland politiker.

Från Fagernes är inte långt till den populära turistorten att Beitostølen (känd skidort) och Vassfaret (Liggande, där den ibland uppfattas både björnar och vargar).Beitostølen ligger 36 km norr om Fagernes, medan en kan komma till Vassfaret genom att köra 52 km söderut.

Fagernes flygplats Leirinn ligger 9,6 km nordväst om centrum.