Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stathelle

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stathelle inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stathelle miniguide

Stathelle
Biluthyrning Stathelle

Den lilla staden Stathelle är Bamble kommun – Telemark län – ca. 160 km sydväst om Oslo. Stathelle har cirka 8000 invånare (2008), och är där Langesund område Frierfjord och Eidangerfjord träffas – på innersta delen av Langesund halvön.

Brevik Bridge (motorväg 354) och Grenland Bridge (E18) ligger alldeles intill Stathelle.

Den historiska centrum Stathelle är en turistattraktion, med sina smala gränder och hus från 1830-talet. Det finns också ett bra köpcentrum med ett utbud av affärer, och i den västra delen av Brevik bron ligger ”Brotorvet Shoppingcenter” – med totalt 43 butiker och restauranger.

Annars Stathelle en populär plats för fritidsaktiviteter såsom båtliv och fiske, och det är bra att simma i sommar.

I Bamble kommun är St Olavs kyrka, som är värt ett besök. Här kan du se ruinerna av en gammal medeltida kyrka från 1150, och ett litet sidokapell – Maria Kapell – är öppen för allmänheten året runt.

Den närbelägna staden Langesund är spetsen av halvön Langesund – 6,6 km sydost om Stathelle.Här kan du besöka Bamble Coastal Museum (i en skårad log byggnad från 1700-talet) – vilka handlingar stadsdelens maritima historia inom fiske, skeppsbyggnad och sjöfart. Museet har också en utställning av målningar och hantverk.

Quality Hotel & Resort minskat jordbruksstöd i havet har också en stor vattenpark, som är en attraktion för hela familjen. Det finns vattenrutschbanor, simbassäng, bubbelpool och bastu.

Den närmaste flygplatsen är Sandefjord – Torp, som ligger 55 km nordost om Stathelle.