Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Florø

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Florø inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Florø miniguide

Florø
Biluthyrning Florø

Florø ligger i Sogn og Fjordane län, och är Norges västligaste stad.Fram till 1997 var det också den enda staden i Sogn og Fjordane. Staden status uppnåddes i 1860 – och därmed Florø firar 150-årsjubileum 2010. Staden har för närvarande. 8500 invånare (2009), medan den i hela kommunen (som kallas Flora) 11.500 liv.

Florø framkommit bygger på omfattande sillfisket på 1800-talet, och fisk-industrier och export fortfarande betyder mycket för staden. Det framgår på annan plats som en idyllisk liten stad, som 1998 fått det prestigefyllda ”Miljøby pris.

Det finns ett antal sevärdheter i och runt Florø. Här är den vackra naturen i både höga berg och vackra kusten – och vädret var inte inbjudande till bad, kan du besöka inomhus badanläggning ”Stormfågeln” i centrum.

När det kommer till historiska platser, ett besök på Sjöfartsmuseet rekommenderas – eller en resa till Ausavika, hem till en av de största och mest intressanta hällristningar. Också Kinnakyrkja – en stenkyrka från medeltiden (de äldsta delarna från 1000-talet) på den vackra ön Kinn strax utanför staden – är väl värt ett besök. Ön är en sevärdhet i sig, vars högsta punkt ligger mer än 300 m.   På kinderna sker också Flora kommun största kulturevenemang – Kinnaspelet. Det är en historisk pjäs som kommer att byggas varje år runt 20 Juni under ledning av Sogn og Fjordane Teater.

Flora Airport, som ligger 2 km nordväst om staden, en regional flygplats med reguljära flygningar till Bergen (Flesland) och Oslo (Gardemoen).