Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bodø

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Bodø inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Bodø miniguide

Bodø
Biluthyrning Bodø

Bodø har ca. 48.000 invånare (2010), är administrativt centrum och största staden i Troms län – ligger vid kusten i landskapet Salten. Redan på 1500-talet fanns det en statskyrka här (Bodin), men endast i 1816 gjorde Bodo ställning som en stad.

En av de stora turistattraktioner är midnattssol som lyser dygnet runt i Bodö under perioden 4 Juni – 8 Juli. Det finns också en sol som präglar Bodø vapen. Annars finns det mycket vacker natur runt staden – och 30 km öster om centrum finner vi Salstraumen, världens starkaste tidvatten ström. National Geographic har rankat det en av Europas mest spännande dykning destinationer.

Annars finns det flera intressanta museer i Bodø. Mest populär är den norska Aviation Museum, som har ett nationellt museum för civil och militär luftfart. Den Salten Museum är välbesökta. Här kan du uppleva kultur, samisk kultur och historia Bodo City. Många kommer också att hitta sin väg till Galleri Bodøgaard, som ligger 2,5 mil utanför stadens centrum. Det är ett privat konstmuseum som också innehåller en intressant samling av polska och grekiska ikoner.

Musik (alla genrer) är stark i Bodø kulturliv, och den hålls varje år flera musikfestivaler. Den mest kända är Nordland Music Festival (med betoning på klassisk musik), som hålls varje sommar i slutet av juli (runt St Olaf).

Bodö flygplats ligger 2,2 km sydväst om centrum.