Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stord

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stord inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stord miniguide

Stord
Biluthyrning Stord

Stord är en kommun i Hordaland i västra Norge, som ligger på den södra halvan av ön Stord i Norge. Stord ligger halvvägs mellan Stavanger och Bergen, i regionen Sunnhordaland, och är en viktig handelsplats för området.Bron från ön till fastlandet.

Stord fick stadsrättigheter 1997, och den kommunala centrum – som har 11.400 invånare (2009) – kallas Leirvik.

I centrum finns butiker och shoppingcenter, restauranger och klubbar, och från Leirvik har nära till havet och bergen, kulturella och utomhusaktiviteter. Från hamnen i Leirvik har färjeförbindelser med en rad andra platser i västra Norge.

Stord har flera turistattraktioner och sevärdheter – inklusive Stord kyrka från 1857, den 16 meter höga ”Stord dörr” (som är en skulptur på bryggan i Leirvik), Gruvmuseet Litlabø, Galleri Giga (ett konstgalleri med en utställning av viktiga norska artister), och Sunnhordaland museet ligger på Sunnhordaland varvet och 11 gamla byggnader från 1500 – och 1600-talet. Den äldsta byggnaden är ”Adlandstova” från 1400-talet.

På ön Halsnøy är Halsnøy kloster från 1164 – byggd av vikinghøvingen Erling. Ruinerna av klostret är numera ett museum, och man kan ta färjan från Leirvik på ön.Resan tar ca. 1 timme.

Annars Stord pool diabilder, hopptorn och barnpool – och en attraktion för hela familjen.

Stord flygplats – Sørstokken, som ligger 12,7 km väster om Leirvik.