Hyrbil Harstad Evenes Flygplats

Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Harstad Evenes Flygplats

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Harstad Evenes Flygplats inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Harstad Evenes Flygplats miniguide

Hyrbil Harstad Evenes Flygplats

Biluthyrning Harstad Evenes Flygplats

Är du i behov av hyrbil när du landat på flygplatsen i Harstad? Då ska du helst boka hyrbilen i god tid före din avresa. Genom att jämföra priser från olika hyrbilsfirmor kan du enkelt hitta den billigaste hyrbilen. Om du bokar i förväg kommer bilen dessutom att vara redo för dig när du anländer till flygplatsen. 

Flygplats

Narviks flygplats Evenes (EVE) ligger 44 kilometer sydost om Harstad och 75 kilometer nordväst om Narvik. På flygplatsen finns flera hyrbilsföretag., bland annat Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Restiden med bil till Harstad är ungefär 45 minuter. 

Allmän information om Harstad

Kuststaden Harstad ligger i Troms Fylke. Staden har 23 300 invånare (2010). Staden ligger på Norges största ö Hinnøya i närheten av Vågsfjorden. Ön är ansluten till fastlandet med bron Tjeldsundbrua. 

Harstad har ett rikt kulturliv och är dessutom en viktig knutpunkt för båttrafiken. Hurtigruten är en världskänd båtlinje som sträcker sig från Bergen till Kirkenes och varje dag lägger dessa båtar till i Harstad. Det gäller både syd- och nordgående färjor. 

Huvudattraktionen i Harstad är den fantastiska naturen som finns i nordligaste Norge. Staden ligger dessutom norr om polcirkeln. Det innebär att du kan njuta av midnattssol under sommaren och norrsken under vintern, om vädret tillåter förstås. 

Bland sevärdheterna i staden är bland annat Trondarnes Distriktsmuseum värt att nämnas. Där finns bland annat en lokalhistorisk utställning om Harstad. Andra turistdestinationer är; Harstad Kyrka från 1200-talet, Adolfkanonen – världens största kanon på land som byggdes under andra världskriget och slutligen fartyget ”Anna Rogde” från 1867-68 som förmodligen är världens äldsta, seglande skonare. 

6 kilometer norr om centrala Harstad ligger Røkenes Gård og Gjestehus från 1750-talet. Det är en populär turistattraktion där det ligger i en vacker natur. Här hittar du flera historiska byggnader, ett konstgalleri, restaurang, kafé och dessutom en närliggande golfbana. 

Varje år i juni arrangeras kulturfestivalen Festspillene i Nord-Norge i Harstad. Festligheterna varar i en vecka och bjuder på bland annat konserter, utställningar och teaterföreställningar. De städer som ligger närmast Harstad är Narvik (117 kilometer), Tromsø (300 kilometer) och Bodø (312 kilometer). 

Utflyktstips

Men det finns även andra platser i regionen som du lätt kan utforska med hyrbil. Ett tips är att ta en dagstur till byn Svolvær i Lofoten som ligger 169 kilometer sydöst om Harstad. Lofoten är sedan 2007 ansluten till fastlandet. Färden går genom obebodd, orörd natur. Svolvær är en viktig fiskehamn. Här kan du stanna till för ett besök på Lofotens Krigsminnemuseum, konstgallerier eller utställningen med isskulpturer. 

Med en hyrbil har du också möjlighet att besöka världens nordligaste djurpark Polar Park. Den ligger i byn Bardu, 120 kilometer sydost om Harstad, och öppnade för besökare 1994. Här kan du bland annat se räv, varg, björn, lo och järv.

Svenska