Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Hammerfest

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Hammerfest inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Hammerfest miniguide

Hammerfest
Biluthyrning Hammerfest

Hammerfest är belägen i Finnmark County i norra Norge, och har ca 9.500 invånare (2009).Den ligger på Kvaløya, som är ansluten till fastlandet med Kvalsund bron.

Hammerfest är världens nordligaste städer, och är beläget norr om polcirkeln. Många turister som besöker staden under sommaren, kommer därför att uppleva midnattssolen. Hammerfest är också en av de äldsta städerna i norra Norge, och fick stadsrättigheter 1789.

Från Hammerfest är färjan till ett antal platser i Nordnorge, och staden är också hamn för Hurtigruten (som fungerar mellan Bergen och Kirkenes ).

Stadens turistattraktioner är främst arktiska naturen med kuster, berg och fjordar, samt skär gården med dess vackra öar. Dessutom har en goda möjligheter till fiske och båtturer och en mängd fritidsaktiviteter.

Andra kända turistattraktioner inkluderar Hammerfest kyrka från 1961 – med dess utmärkande arkitektur, St Mikaels kyrka från 1958 – världens nordligaste katolska kyrkan och Meridian Support   (Känd som ”Struves Meridian Support”) – ett monument från 1856 till minne av den första internationella mätningen av jordens form och storlek.Monumentet är listat på UNESCO: s världsarvslista.

En annan attraktion är Museet för återuppbyggnad, som är ett museum som dokumenterar konsekvenserna av påtvingad evakuering under 2 Andra världskriget och återuppbyggnaden av regionen i efterkrigstiden.

Stadens regionala flygplats – Hammerfest flygplats – belägen 3,5 km norr om centrum.