Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Egersund

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Egersund inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Egersund miniguide

Hyrbil Egersund
Biluthyrning Egersund

Egersund lokaliseras till mark sydvästra kust – långt söderut i Rogaland län, nära gränsen till det angränsande län Vest-Agder. .)Egersund har cirka 10.000 invånare (2009), och administrativt centrum i Egersund, Norge.

Det har funnits arkeologiska fynd som visar att människor har bott i Egersund-området sedan stenåldern – och i slutet av 1200.tallet fanns det två kyrkor här. Egersund har haft status som stad från 1798.

Egersund centrum har en av de största koncentrationerna av urbana trähus i Norge – och är därför betecknas som föråldrad skyddsområde. Bland andra sevärdheter finns det några museer måste särskilt nämnas: Dalane Folk Museum (ett museum för lokal historia Dalane regionen är Egersund en del) och Egersund Fayancemuseum (dokumentera stadens traditionella produktionen av fayance och porslin).

En mycket speciell attraktion är Stop läser Einan – långt över en 1000 år gammal stensättning strax utanför centrum, som har jämförts med Englands berömda ”Stonehenge” (men i en mycket mindre version).

Närmaste internationella flygplats är Sola flygplats, som ligger 69 km sydväst om Egersund.