Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Porsgrunn

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Porsgrunn inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Porsgrunn miniguide

Porsgrunn
Biluthyrning Porsgrunn

Porsgrunn är en kommun i sydöstra Norge, och tillhör länet Telemark.Den tidigare kommunerna Brevik och Eidanger höra i dagarna till Porsgrunn och Skien kommune gränsen går i närheten av Porsgrunn centrum.

Porsgrunn chartrades i 1807, och centrum har nästan 13.000 invånare (2010). Den ligger vid mynningen av Telemark vattendelare, och Porsgrunn floden delar staden i två delar – öst och väst. Porsgrunn är en viktig industristad och har ett mångsidigt kulturliv.

Den största och mest kända turistattraktion är talan i staden Porsgrunn Porslin – tidigare tillverkare av porslin, som grundades 1885. Idag finns en Factory Outlet i byggnaden – liksom ett museum, där bland annat kan se den historiska och unika porslin objekt.

I centrum finns goda shoppingmöjligheter med gågator, caféer / restauranger och nattklubbar. Dessutom har staden det stora köpcentret ”Downtown” med över 70 butiker.

Andra attraktioner i staden inkluderar Sjöfartsmuseet – med hus och affärerna från 1700 – 1800-talet, Stadsmuseet – som består av den gamla prästgården från 1784, en vacker trädgård med Tullhuset från 1661 (stadens äldsta hus), den östra kyrkan från Porsgrunn, 1760 Porsgrunn, Norge och västra kyrkan från 1758.

Porsgrunn har varierat kustlinje med många badplatser, medan ett kort avstånd till både skog och berg.

Skien Airport är den närmaste regionala flygplatsen – som ligger 11 km nordväst om Porsgrunn.Närmaste internationella flygplats är Sandefjord – Torp. Detta ligger 47 km väster om Porsgrunn.