Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Arendal

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Arendal inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Arendal miniguide

Arendal

Biluthyrning Arendal

Arendal, som har ca. 40.000 invånare (2009), som ligger på sydkusten, inte långt från Kristiansand – och är administrativt centrum i Aust-Agder län.Det nämns i skriftliga källor från 1500-talet och blev stad 1723. Tidigare kanaler istället för gator i staden – som ofta kallas ”Nordic Venedig”. Dessa var till slut fylld, men en nyligen gripa är nu stadens populära vattnet pool – Pollen.

Den ursprungliga centrum byggdes på sju öar och skär – och staden slutligen döptes Tyholmen av de största av dessa. Det finns fortfarande många gamla, välbevarade byggnader. Tyholmen var 1991 tilldelades det prestigefyllda internationella bevarande-priset Europa Nostra – och anses Arendals huvudattraktion. Bland byggnaderna på Tyholmen följande kan nämnas: Gamla Rådhuset från 1812 till 1813 (den näst största träbyggnad), Klock hus från 1826 (som rymmer Arendal stadsmuseet), Steen House från 1720-år (privat museum, som är inbäddad i en större träbyggnad från 1800) och Gamla Police Station (1658/1710).

Några av de andra attraktioner i Arendal: Trinity Church från 1888 (med sina 80 meter höga kyrktornet – även kallad ”Skagerrak domkyrka”), Merdøgaard på Oy: s Merdø (skeppare och losmuseum i ett hus från ca 1640) och Aust-Agder Heritage Center på Langsæ .

Annars Arendal plats för två stora internationella evenemang varje sommar: Hove Festival (Norges största rockfestival, som äger rum både på pärlan Hove på Tromøya) och norska Grand Prix (som är en tävling i världscupen för världens snabbaste båtar).

Närmaste internationella flygplats är Kristiansand flygplats Kjevik , belägen 63 km sydväst om Arendal.

 

Svenska