Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sandnessjøen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sandnessjøen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sandnessjøen miniguide

Sandnessjøen
Biluthyrning Sandnessjøen

Sandnessjøen är en stad och administrativt centrum i Alstahaug kommun ligger i norra Norge. Staden har 5700 invånare (2009) och tillhör regionen och landskapet Helgeland.

Sandnessjøen ligger på ön Alsten, som ligger vid mynningen av Vefsnfjord. Staden är en knutpunkt och handelscentrum i yttre Helgeland, och vid anlöp på Hurtigruten (Bergen – Kirkenes ).Från hamnen finns färjeförbindelser till bland andra, Bodø.

Sandnessjøen bro till fastlandet via den 1.100 meter långa Helgeland Bridge.

Lite söder om staden bergskedjan ”sju systrarna”, som har varit ett landmärke för regionen sedan urminnes tider. Den högsta toppen Botnakrona som mäter 1.072 m.”De sju systrarna” är en populär turistattraktion som är lämplig för vandring. Det finns en markerad stig upp till varje stat.

Andra attraktioner i området är Petter Dass Museum, som ligger strax utanför Sandnessjøen stadens centrum, vid den fredliga Alstahaug varvet, som är ett populärt rekreationsområde.

Museet är tillägnad poeten prästen Petter Dass (1646 – 1707), och här är den gamla prästgården från 1700-talet, med utställningar, samt den relativt nya museibyggnaden (från 2007) med utställningshall, museibutik och café.

Närmaste granne är Alstahaug kyrka, byggd på 1200-talet i täljsten.

Sandnessjøen Airport – Stokka ligger 11 km sydväst om centrum.