Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Glomfjord

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Glomfjord inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Glomfjord miniguide

Hyrbil Glomfjord
Biluthyrning Glomfjord

Glomfjord ligger nästan i toppen av den nästan 20 km långa Glomfjorden i Meløy kommun i Nordland fylke. De flesta i grunden väcker den branta bergssidan Fyken the 883 meter i luften. Här finner vi också Glomfjord kraftverk – känd i samband med de allierades sabotage kampanjen ”Operation Musk Dunder” under 2 Världskriget. Byn har cirka Glomfjord. 1200 invånare (2009), och en av de vackraste sträckorna på väg – ”Coastal Route” (Route 17) – passerar centrum.

Glomfjord förknippas av många främst med industrin, eftersom en av Nords största industriella områden (Glomfjord industriområde) ligger här. Men området är också rikt på möjligheter till unika naturupplevelser.   Den närmaste delen av den andra största glaciär – Svartisen – är nära 2 mil sydost om Glomfjord. Strax utanför centrum är också betydligt mindre Glombreen, där vi också hittar 1.200 meter höga berget Istind. Den fann både glaciären och fjällvandring i området. Meløy kommun har också en vacker kustlinje, där det är möjligt att semester som ”øyhopper.

Glomfjord största attraktionen är Glomfjord Resort, som ligger en kort bit från byn. Det är också väl anpassade för snowboard verksamheten och anläggningen präglas av tidningen ”Free Flow” som en av de bästa skidåkning platser i Norge.

Den närmaste flygplatsen Bodø flygplats, belägen 54 km nordväst om Glomfjord