Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Ålesund

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Ålesund inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Ålesund miniguide

Ålesund

Biluthyrning Ålesund

Letar du efter en billig hyrbil i Ålesund? Vill du att den ska finnas där för dig när du anländer på flygplatsen? Det finns många bilar att välja mellan och genom att jämföra priserna mellan olika företag kommer du hitta det bästa erbjudandet. 

Om Ålesund

Kuststaden Ålesund med ligger i Sunnmøre, i området Møre og Romsdal och den har cirka 50 000 invånare. Staden är känd för sin vältrafikerade fiskehamn och Art Noveu arkitektur, även känd som Jugend arkitektur. I stadskärnan kan du besöka Jugendstilsenteret, ett Art Noveau-center där du lär dig mer om stadens intressanta arkitektoniska historia. Andra saker att se är till exempel Ålesunds kyrka från 1909, Ålesunds museum, konstmuseet KUBE, Fiskemuseet och Atlanterhavsparken – ett stort och populärt akvarium. Om du går uppför berget Aksla får du Ålesunds bästa utsikt över skärgården och Sunnmørsalperna. 

Flygplatsen

Flygplatsen Ålesund Airport – Vigra (AES) ligger 18 kilometer norr om stadens centrum. På flygplatsen finns fem olika hyrbilsföretag; Avis, Hertz, Budget, Europcar och Sixt. Om du har reserverat en hyrbil innan du anländer till flygplatsen kommer du få snabbare service i hyrbilsdisken. 

Utflyktstips

Ålesund är ett perfekt ställe att utgå ifrån när det gäller dagsturer med hyrbil. Du kan till exempel köra till Ivar Aasens gård i Ørsta, som ligger 65 kilometer söder om stadskärnan. Ivar Aasen (1813-1896) var en känd norsk lingvist och poet som växte upp där det nationella besöks- och dokumenteringscentrat för litteratur på Nynorsk låg. Utställningarnas teman är språk, litteratur, arkitektur, konst och musik. För att ta dig hit behöver du åka färja mellan Solavågen och Festøya. 

Det också populärt att köra till Geiranger och fjorden med samma namn, som ligger 108 kilometer sydöst om Ålesund. Geirangerfjorden finns listad på UNESCO:s världsarvslista och är ett område kantat av snöiga fjälltoppar, gröna dalar och höga vattenfall. 

Flydalsjuvet är en välkänd och populär utkikspunkt ovanför Geirangerfjorden och ligger 4 kilometer söder därom, på riksväg 63. Vid Flydalsjuvet finns besöksparkering. 

Svenska