Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Hamar

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Hamar inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Hamar miniguide

Hamar
Biluthyrning Hamar

Hamar har 29.000 invånare (2009), är en stad som ligger på östra – vid den östra stranden av Norges största sjö, sjön. Det är också administrativt centrum i Hedmark länet. Under medeltiden Hamar en av de viktigaste och mest inflytelserika städer – och det hade status som ”Kaupang. Stad i modern bemärkelse fick Hamar, dock först 1849.

Den gamla katedralen i Hamar domkyrka uppfördes som ett trä basilika i romansk stil i slutet av 1100-talet – men 1567 var det raserades av svenskarna, och sedan aldrig återuppbyggdes. Domkyrkan Ruiner i Hamar dag mest kända attraktion (har status som ”Millennium”), och är nu innesluten i ett skyddande byggnad i glas. The Hamar domkyrka är uppförd i mitten av staden 1866.

Cathedral ruiner är en del av Hedmark Museum, såsom omfattar även ”Opland Folkets Museum” – och som har sitt huvudkontor i den gamla ”Storhamar Act” från 1700-talet (byggd över den tidigare biskopens palats). På 1970-talet här byggnaden renoverades och moderniserades efter ritningar av den berömde arkitekten Sverre Fehn.

Annars Hamar två speciella hallar, som anses vara bland stadens sevärdheter – både som anges i samband med vinter-OS 1994 i den närbelägna staden Lillehammer: ”Viking Ship” (en av världens största skridskoåkning arenor, som också organiserade stora internationella konserter) och ”Northern Lights” Hall (ishockeyarena, som också används för mässor och kulturella evenemang).

Närmaste internationella flygplats är Oslo flygplats Gardermoen, som ligger 67 km söder om Hamar.