Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Haugesund

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Haugesund inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Haugesund miniguide

Haugesund
Biluthyrning Haugesund

Haugesund ligger i Rogaland län på den sydvästra kusten i Norge. Staden har ca 34.000 invånare (2010), och de viktigaste näringarna är fiske, sjöfart och industri.Haugesund är en viktig handelsplats för norra delen av Rogaland, och från hamnen är färjan anslutning till en mängd andra ställen i länet – inklusive Stavanger.

Haugesund har flera turistattraktioner – inklusive Vår Frälsare kyrka från 1901 i nygotisk stil, Skåre kyrka från 1858, stadshuset från 1931 i nyklassicistisk stil, City Hall Park, Haugesund Art Gallery (med utställning av västerländsk konst från 1800 – och 1900-talet till i dag), Karmsund Folk Museum (Kultur insamling av tonvikt på jordbruk, sjöfart, fiske och hantverk) – och Dokken, Friluftsmuseum – ett hembygdsmuseum.

National Monument Haraldshaugen (”Harald support”) från 1872 är en annan populär attraktion. Detta är noterat 3 km norr om centrum och är en påminnelse om Viking kungen Harald Hårfagre samling Norge i 872 AD

Haugesund är känt för sina årliga evenemang, inklusive Den norska International Film Festival med distribution av Amanda Award och Jazz Festival, som båda äger rum i augusti.

Annars erbjuder Haugesund vacker natur-och rekreationsområden, stränder och vänliga butiker, kaféer och restauranger.

Haugesund Airport ligger i Karmøy, ca. 14 km söder om centrum.