Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Häme

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Häme inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Häme miniguide

Hyrbil Häme
Biluthyrning Häme – Foto: © Balcher

Hämeenlinna är en stad med ca. 66.000 invånare, belägen i landskapet Karla-Tavastland (faktiskt Liga Tavastland). Det är administrativt centrum i södra Finland. Avståndet till huvudstaden Helsingfors är ca. 100 km.

Tavastehus har haft stadsrättigheter sedan 1639, och centrum var omkring när Tavastehus slott (Tavastehus slott). Efter en större brand i 1831 blev centrum flyttas och byggas upp – men under de år som gått sedan dess har staden expanderat, så idag slottet är åter ansluten till centrum.

Tavastehus slott, som byggdes ursprungligen omkring 1250 av den svenska Birger Jarl, stadens största turistattraktion. Det finns också ett museum i slottet.Tavastehus har också en monumental historiska museum – och lite utanför staden kan du besöka den finska Artillery Museum. Tavastehus är också känt som den världsberömda kompositören Jean Sibelius (1865-1957) hemstad – och i hans barndomshem är numera ett separat Sibeliusmuseum.

Den närmaste flygplatsen är Tammerfors Birkala International Airport i Tammerfors (Tammerfors), ca. 75 km norr om Tavastehus.