Hyrbil Kamerun

Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Kamerun

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kamerun inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kamerun miniguide

Hyrbil Kamerun

Biluthyrning Kamerun

Kamerun ligger på Afrikas västkust vid Guineabukten i Atlanten, och har 18.800 tusen invånare (2009). Landet gränsar till Nigeria, Tchad, Centralafrikanska republiken, Ekvatorialguinea, Gabon och Kongo.

Kamerun är ett mångkulturellt land med över 200 etniska och språkliga grupper. Landets officiella språk är franska och engelska. Landet är känt för sin traditionella musik och dans.

Kamerun har ett varierat landskap av stränder, öken, berg, regnskog och savanner. Landet har också flera floder – där Sanaga är den längsta. Det högsta berget är Kamerunfjellet sydväst, som mäter 4.095 m. Landet har ett tropiskt klimat, med allmänt över 25 grader hela året –   och ofta med hög luftfuktighet.Årstiderna växlar mellan regn och torrperioder.

Kapitalet i Kamerun, Yaoundé enheter och landets näst största stad – med 1,5 miljoner invånare.Yaoundé ligger i den södra interiören – ca. 200 km öster om hamnstaden Douala (2 miljoner invånare), som är landets största stad.Yaoundé har flera intressanta museer och spännande marknader. Stadens internationella flygplats – Yaoundé Nsimalen International Airport – beläget strax söder om centrum.

Andra större städer i Kamerun är Garoua, Kousséri och Bamenda.

Simning stad Kribi är landets mest populära turistmål – med vackra sandstränder. Kribi ligger på västkusten, 80 km söder om Douala.

Landets viktigaste flygplats är Douala International Airport, som ligger 6 km utanför staden.

Biluthyrning i Kamerun är kanske det bästa sättet att utforska landet. Vi har ett brett utbud av bilar lämpliga för körning i Kamerun, bland annat 4-hjulstrekkere.

Populära destinationer

Svenska