Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Åre

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Åre inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Åre miniguide

Hyrbil Åre
Biluthyrning Åre

Åre är en by med ca. 1.200 invånare i Jämtlands län, Sverige – och var i 1700 – och 1800-talet känd som kurort.Redan på 1100-talet pilgrimer strömmade till Åre gamla kyrka.

Turismen är således en gammal och mycket traditionella försörjningsmöjligheter i Åre, som idag är främst känd som en av Sveriges mest populära skidorter. Redan 1910 hade Åre en sten stig, som fortfarande är i drift och som har sitt ursprung i Åre torg (398 meter) – och slutar på Fjällgården (556 m). År 1940 var också Sveriges första skidlift byggdes här.

Andra sevärdheter i Åre till den tidigare nämnda Åre kyrka nämnts. Den äldsta delen är från 1100-talet och på 1700-talet kyrkan var mycket starka förlängas. Annars Tännforsen (en av Sveriges största vattenfall, med en nedgång på 38 m) och samma stad Njaarke populära destinationer i området kring Åre.

Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger i Frösön – ca. 94 km öster om Åre.