Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Norrköping

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Norrköping inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Norrköping miniguide

Hyrbil Norrköping
Biluthyrning Norrköping – Foto: © Thuresson

Norrköping, som har ca. 85.000 invånare ligger i Östergötlands län – 160 km sydväst om Stockholm. Den ligger i toppen av fjorden Bråviken (en arm av Östersjön), där Motala Ström har sitt utlopp.

Norrköping har haft stadsrättigheter sedan 1384, men hade sin verkliga storhetstid för senare – närmare bestämt på 1600-talet. Det var främst de företagsamma, Vallonbruken och industriell entreprenör Ludvig De Geer (1587-1652) bosatte sig här. En staty av honom står på den gamla marknaden – och en av stadens stora kulturinstitutioner är uppkallade efter honom: Louis De Geer Konsert & Kongresshus (1994). Nära detta finner vi de andra så kallade ”industriella landskap” där lokaler i före detta Holmen kartong används har restaurerats och nu gör nytta för sig själv som ”Campus Norrköping (en filial till Linköpings universitet).

Det finns många stora vackra byggnad i Norrköping, som i Geers tid faktiskt Sveriges näst största stad. Några av dessa har också viktiga kulturella funktioner. Detta inbegriper Norrköpings konstmuseum på Drottninggatan (stadens huvudgata) och den unika ”Strykjärnet” som är i Motala Ström och Arbetets bostäder Museum.

Annat sätt av följande sevärdheter: den exotiska växter ”Cactus Plant Nej” i de centrala Karl Johans park, friluftsområde Hällristningsmuseet i Hell City Lund (en bit öster om centrum) och slottsruiner Johannisborg (norr om Motala Ström).

Norrköping Flygplats (Kungsängen flygplats) ligger 3 km öster om centrum.