Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Mariestad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Mariestad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Mariestad miniguide

Hyrbil Mariestad
Biluthyrning Mariestad – Foto: © Wigulf

Mariestad (15.500 invånare år 2005) ligger i sydvästra delen av Sverige och tillhör Västra Götalands län.Det ligger på Sveriges största sjö, Vänern, och är känt för sin vackra skärgård med   många öar och holmar.På sommaren finns det en stor båt trafik på Vänern, och fina bad.

Mariestad grundades 1583, och i Gamla Stan är en av landets bäst bevarade stadskärnan – med vackra trähus och katedralen från 1593.

Centralt beläget i Mariestad Valbo Museum, som är en av stadens turistattraktioner. Museet utställningen där besökarna kan lära sig om stadsdelen och stadens historia,   Stenåldern och fram till 1900-talet.I byggandet av museet.

Annars Brommö båten resa till den vackra ön en stor turistattraktion. Ön är bilfri, men det är populärt för turister att hyra cyklar vid färjeläget. På norra sidan av ön är den vackra badplatsen ”Stora Know Sand”. En annan ö som är värt ett besök i Vänern, Djurö – vilket är en nationalpark med rik natur och djurliv.

Mariestad också kulturella mötesplatser inklusive teater, konsertlokaler och konstgallerier, och den har fina affärer och utomhus marknader på sommaren.

Närmaste flygplats är Örebro flygplats, belägen 111 km norr om Mariestad.