Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Örebro

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Örebro inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Örebro miniguide

Hyrbil Örebro
Biluthyrning Örebro

Planerar du att besöka Örebro? Att hyra en bil på plats är väldigt enkelt och smidigt. Det finns ett flertal olika hyrbilsföretag både för den som kommer med flyg eller med andra transportmedel. En liten personbil, en kombi eller kanske en minibuss där ni får plats fler tar er runt denna intressanta stad. Det är enkelt att boka antingen online eller vid ankomsten. Utbudet är stort och möjligheter finns på många olika ställen kring stadens centrum.

Örebro Guide

Residensstaden Örebro ligger vid Hjälmarens västra strand i Närke och har cirka 154 000 invånare. Det speciella med Örebro, som är Sveriges sjunde största stad, är att den är beläget vid en rullstensås. Det strategiska läget med endast cirka 200-300 km till Stockholm, Göteborg och Oslo gör det till den perfekta knutpunkten för handel och logistik. Andra städer i närområdet är Karlstad, Västerås och Eskilstuna. Örebro kallas även skostaden då det tidigare här fanns ett stort antal skofabriker. Trots att de flesta idag är nedlagda är den till stor del fortfarande en industri- och garnisonstad.

Stortorget i Örebro har ett av landets längsta torg på hela 362 meter och är omgivet av Örebro Rådhus och S:t Nicolai kyrka. Kort därifrån ligger både Järntorget och Hamnplan som tidigare spelade en stor roll i stadens båttrafik. Centralt beläget på en holme ligger Örebro slott som sedan 1935 är ett statligt byggnadsminne och idag residens för landshövdingen. Många viktiga möten och riksdagar har ägt rum på slottet som ursprungligen byggdes som en försvarsborg för att senare bli renässansslott. Senare har ytterligare ombyggnationer ägt rum till det som är dagens turistattraktion.

  • Örebro har ett rikt kulturliv med många museer och byggnadsminnen.
  • Upplev omgivningarna i Oset och Rynningen naturreservat.

Slottsparken är den äldsta parken i Örebro och anlades av Johan Abraham Hamilton på 1700-talet. Han byggde även en stenbro med två holländska valv som senare gjordes om till en järnbro. Parken pryddes då av nytto- och prydnadsväxter och när Carl von Linné 1756 besökte den upptäckte han det sällsynta Caraganaträdet från Sibirien på platsen. Den centralt belägna Slottsparken har broförbindelse via Kvarnbron med södra åstranden, via Kanslibron till norra åstranden och via en kortare bro till Slottsholmen. Det finns dessutom gång- och cykelbroar till Strömparteren samt Hamnplan och Länsmuseet.

Oset öster om Örebro ligger där Svartån mynnar ut i Hjälmaren. Det benämns sedan 2015 som en del av naturreservatet Oset och Rynningen och omfattar 250 hektar mark. Området består av strandskogar, fuktängar, vassar och öppet vatten. Här hittas även ett väldigt rikt fågelliv som lockar många kännare. På ornitologen Erik Rosenbergs initiativ så infördes jaktförbud i hela inre delen av Hemfjärden och 1943 beslutade Örebro stad att området skulle vara naturpark. En holländsk klaffbro som sköts med hydraulik och styrs av en brovakt förbinder numera de två områdena Oset och Rynningeviken. Det går även att passera med båt under.

Utforska med din hyrbil

Örebros länsmuseum som ritades av arkitekten Nils Tesch fick sin nuvarande utformning 1963. Museet, beläget vid Svartån och Örebros slott, har förutom utställningslokaler även konferensytor och en mindre butik samt café och restaurang. I den centrala museibyggnaden anordnas de flesta av institutionens utställningar inom lokal kulturhistoria med en genom åren allt större samling bildkonst samt skulpturer. Museet har mer än 200 000 föremål och även en stor fotosamling, ett arkiv och ett forskningsbibliotek. Det är en perfekt plats att besöka för den som vill se möbler, kläder, husgeråd, leksaker, teknikhistoriska föremål och mycket mer från olika epoker.

Museet har också tre externa filialer som passar att utforska för den bilburne. Arbetarmuseum Gråbo är ett museum i Karlskoga i Örebro län. Själva huset Gråbo uppfördes omkring år 1870 som bostad åt arbetare på Bofors bruk. På museet har man återställt tre bruksarbetarbostäder. Miljöerna har byggts upp kring några verkliga familjers liv på Gråbo bruk. Snabbaste rutten med bil är via E18 där distansen på cirka 45 km tar en halvtimme från Örebro. I Karlskoga finns även till exempel Restaurang Strandkanten öppen året runt och Karlskoga Hotell och Konferens är utmärkt för såväl övernattning som konferens.

Kullängsstugan är en knuttimrad parstuga byggd 1693 belägen nära Dohnafors i Askersunds kommun. Huset är ett bra exempel på boningshus för en välbeställd bonde från tiden. Siggebohyttan från 1500-talet ligger invid sjön Usken i Lindesbergs kommun. Det är en by med en bergmansgård där själva hyttbyn är belägen cirka 200 meter nordväst om gården. Kullängsstugan ligger cirka 1,5 timme från Örebro via E18 och till Bergmansgården tar de 50 kilometrarna en halvtimme via väg 50/68. På köpet får besökaren en stor dos svensk byggnadshistoria.

På kort bilavstånd i Örebro kommun ligger Karlslunds herrgård med museet Tekniska kvarnen i en kvarnbyggnad. Här finns en av Sveriges största modelljärnvägar samt utställningen Electra om elektricitetens historia. I Teknoteket Insikten får barn lära sig om naturvetenskap och teknik på ett roligt sätt. Barnkalas kan arrangeras och det finns både en museumshop och ett café. Wadköping som uppkallats efter författaren Hjalmar Bergmans fiktiva stad med samma namn är ett friluftsmuseum. Det består av gamla byggnader från Örebro, bland annat Borgarhuset eller ”Cajsa Wargs hus”. Vattentornet Svampen med vidsträckt utsikt över staden är en annan intressant plats att besöka.

Flygplats

Örebro Airport ligger cirka 12 kilometer väster om Örebro och har terminalen strax söder om motorvägen E18. Då Örebro är Sveriges mittpunkt så bor 70 % av befolkningen inom en radie av 30 mil vilket ger flygplatsen ett logistiskt toppläge. Härifrån går det att ta många direktcharter till exempelvis Kreta, Rhodos, Gran Canaria, Antalya, Split och Thailand för att nämna några. Flygplatsen är en viktig knutpunkt vid nödlägen och har avtal med Försvarsmakten samt MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Det är också en av landets största fraktflygplatser.

Vid informationsdisken kan besökaren få hjälp med att beställa transport, boka hotellrum samt köpa biljetter. Här finns en mindre restaurang Charterbaren nära taxfreebutiken och efter passkontrollen en Gatebar för lättare förtäring innan flygresan. Taxi och flygtaxi finns självklart att tillgå och flygplatsen har även en korttids- och långtidsparkering med gott om platser som inte behöver förbokas. Dock saknas här växlingskontor vilket kan vara bra att veta.

För den som vill hyra bil finns de största biluthyrningsföretagen som Sixt, Avis & Budget, Hertz och Europcar representerade. Efter överenskommelse med biluthyraren hämtas och lämnas hyrbilar på flygplatsen. När en hyrbil bokats finns nyckeln att plocka upp i servicecenter på Örebro Airport och sedan återlämnas den på samma ställe i terminalen efter uthyrningen. En smidig och praktisk lösning för resenären som när förbokning är gjord direkt kan få tillgång till bilen för att upptäcka omgivningarna.

Trafik

Europavägen E18 som går genom Örebro är viktig för infrastrukturen då den förbinder Stockholm med Oslo. E20 är den andra stora motorleden som passerar utanför staden vidare mot Göteborg. Generellt håller vägarna i Sverige hög standard då den statliga kontrollen och tillsynen är stor via Trafikverket. Hastighetsbegränsningar är 110 km/h på motorväg och mellan 50-70 km/h inom tätbebyggda områden men ibland endast 20 km/h i tätort.

Att hitta en parkeringsplats i citykärnan är inte lätt då parkering endast är tillåten på markerade platser. Skyltar sitter uppe vid alla ingångar till centrum så det går inte att missa. Det enklaste sättet att parkera är att använda sig av de 12 rymliga parkeringshus som finns. Det går bra att betala med kort eller via SMS/app med parkeringsappar som Parkster eller SMS Park på samtliga parkeringsplatser.

Örebro kommun är mån om sina vägar och på deras hemsida går det att se pågående arbeten som kan påverka trafiken. Där hittas även planerade trafikprojekt med karta och datum vilket är en mycket uppskattad information för både invånare och turister. Kommunen har lagt sig vinn om att garantera halkbekämpning och snöröjning med något som kallas för servicegaranti. För den som hyr en bil och vill ta sig genom stadskärnan eller ut i omgivningarna är navigation via GPS och Googlekarta eller liknande standard i de flesta hyrbilar. Det gör det lätt att hitta och ta sig runt.