Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Gent

Genom att hyra en bil i Bryssel kan du besöka alla de bästa platserna när du är där. Varför inte ta reda på allt om alla attraktioner i närheten av staden, det är enkelt att åka dit om du väljer att hyra en bil under din vistelse. Läs mer om vilka alternativ som finns om du funderar på att hyra ett fordon i staden.

Guide om Bryssel

Hyrbil Gent
Biluthyrning Gent

Det bor över 170 000 människor i Belgiens huvudstad Bryssel och där finns massor av saker att se. Belgien gränsar till länder som Tyskland och Luxemburg och Bryssel har blivit ett mycket populärt semestermål. Rapporter visar att det gjordes över 9 miljoner övernattningsbesök där under år 2019. Destinationen har blivit mycket populär för sin mat, som choklad och ost, samt dess landmärken som tusentals turister besöker varje år. 

Cirka 43 kilometer från Bryssel ligger Antwerpen, vilket är en annan stad du kan besöka i Belgien. Staden ligger cirka en timmes bilresa bort och där finns mycket att se och göra. Du kan göra en dagsutflykt till Antwerpen Zoo, som grundades redan 1843. Gå och se Belgiens största gotiska kyrka, känd som Vårfrukatedralen. I Antwerpen kan du hitta massor av arkitektoniska skönheter som du lätt tar dig till med din hyrbil. 

57 kilometer från Bryssel ligger Gent eller Ghent. Det är en hamnstad även om den ligger i inlandet. Den är belägen i den flamländska delen av landet, nordväst om Bryssel, varifrån du kan ta dig till många närliggande städer. Med tiden har staden blivit känd för sin lyxiga klädtillverkningsindustri. Besök operahuset eller ett av museerna. För mer arkitektur och historia bör du besöka slottet och vallgraven, som byggdes redan på 900-talet. 

Ixelles ligger mitt i de södra förortsområdena av Bryssel. Där finns många kulturella platser för dig att se och uppleva, som Flagey-byggnaden. Den är också känd som den gula båten på grund av hur den är designad och hur den ser ut. När den först byggdes skulle den användas inom radiobranschen. Du kan boka en guidad tur för att lära dig mer om platsens historia. 

Utforska med din hyrbil

Du kan köra runt i Bryssel för att se allt som finns att se och stanna till för att besöka de bästa platserna. Grand Place ligger mitt på det centrala torget i Bryssel. Det tar cirka 30 minuter att köra från flygplatsen till turistmålet, avståndet är runt 24 kilometer. Det är en ganska vacker plats att besöka, speciellt på kvällen när du kan se det lysas upp. Du kommer även att upptäcka att några av vägarna är namngivna efter mat, så som ost. 

Cirka 20 minuter, eller 16 kilometer, bort ifrån Bryssels flygplats finns en annan attraktion; Mini Europe. Det är en äventyrspark som är populär hos turister som vill roa sig. Idén bygger på att du ska se hela Europa under ditt besök genom att gå igenom hela parken. Från London och Big Ben, genom Frankrike och andra europeiska länder kan du se 350 modeller och statyer som alla är länkade till Europa. Där finns även ett mini-spelcenter. 

Till sist kan du köra till Atomium i Bryssel. Det byggdes på 1950-talet och designades från början som ett minnesmärke för metallindustrin. Det är 102 meter högt och väldigt populärt bland turister. Det ligger 15 minuters bilfärd från flygplatsen, och det är cirka 14 kilometer dit. 

Flygplatser

Om du ska resa till Bryssel under semestern kommer du upptäcka att det finns två flygplatser att välja mellan. Den första är Zaventem Airport. Turister brukar besöka Antwerpen, Charleroi och Ghent när de reser hit. Där kan du använda dig av Europcar som hyr ut bilar på flygplatsen. 

Den andra flygplatsen är Charleroi Airport, 56 kilometer ifrån Bryssel. Det finns ett antal alternativ för biluthyrning på denna flygplats, inklusive Avis och Hertz. Människor reser ibland från Charleroi Airport till Gosselie, som ligger mindre än 5 kilometer bort. Det finns en del historiska platser att besöka även i Gosselies. 

När människor reser till Bryssel besöker de ofta staden Zaventem med bil, eftersom det enbart är 20 minuters bilresa mellan städerna. Du hittar flera uthyrningstjänster på Zaventem Airport, så som Sixt, InterRent och Budget Car. Du hittar alltid det du behöver direkt på flygplatsen vare sig det handlar om affärer eller nöje. 

Trafik

Hastighetsbegränsningen på Bryssels motorvägar är 120 km/h. I bebyggda områden är hastighetsbegränsningen 50 km/h och i bostadsområden är den 20 km/h. Det finns inga gratis parkeringsplatser i centrala Bryssel. Många människor använder BePark och liknande system istället, där du kan reservera en parkeringsplats. 

Bryssels vägar kan ha ganska dålig kvalitet. Det har även rapporterats att Belgien har mycket trafik, kanske för att många människor är beroende av sin bil istället för att använda bussen eller annan kollektivtrafik. Med det sagt är det verkligen värdefullt att ha en hyrbil i Bryssel, för att kunna njuta av att vara tursit i staden.