Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Larnaca

Vill du besöka Larnaca på din nästa semester? Oroar du dig över hur du ska få billiga biluthyrningstjänster för att lätt och smidigt kunna åka inom staden? Det behöver du inte, eftersom det finns många biluthyrningsföretag som erbjuder budgetvänliga alternativ i staden. Det gör det enkelt och bekymmersfritt att hyra en bil. Det är även smidigt att hyra din önskade hyrbil direkt online via någon av hyrbilsföretagets webbplatser.

Guide till Larnaca

Hyrbil Larnaca
Biluthyrning Larnaca

Staden Larnaca ligger på Cyperns södra kust. Staden kallas Larnaka eller Iskele på turkiska. Det sägs vara den äldsta staden på Cypern. Historien säger att staden kallades Kition under antiken, främst för att man trodde att Noahs barnbarn Khittim lade grunden för den första bosättningen för omkring 6 000 år sedan. Staden Larnaca har vackra historiska platser såsom Larnaca slott, Saint Lazarus kyrka, Kamares akvedukten, som du kan spana in när du utforskar staden. 

Staden Larnaca är en av de fantastiska resorterna längs med havet, och är huvudstaden i det nämda distriktet. Med en uppskattad befolkning på 85 000 invånare är staden den tredje största efter Limassol och Nicosia. Staden är en av de viktigaste turistorterna på ön. Larnaca är känd för att ha många vackra sevärdheter som du inte vill missa när du är i staden. Staden är populär för sina goda skaldjur, pulserande nattliv och fantastiska stränder. 

Staden Larnaca gränsar i väster till Limassol och Famagusta österut. Den gränsar även till Nicosia vid sin norra gräns. Larnaca deltar även i sport, och de två största lokala fotbollslagen är AEK Larnaca FC och ALKI Larnaca. Staden har också stått värd för internationella tävlingar som bland annat FIVB Beach Volleyball SWATCH Youth World Championship år 2012, European Under-17 World Championship år 1992, finalen i European Under-19 World Championship år 1998 och Shooting Shotguns European Championship och många andra betydelsefulla event. 

Utöver det har staden alltid många aktiviteter som pågår under sina festivaler. En av de mest populära festivalerna är Kataklysmos, som även kallas översvämningsfestivalen, inträffar vanligtvis på försommaren med massor av kulturevenemang. För att göra det mer intressant har staden gynnsamma väderförhållanden, vilket gör den till en mycket attraktiv plats att bo på. Den varmaste temperaturen som någonsin registrerats i staden Larnaca var i juli, vilket var 38,9°C. Den lägsta eller den kallaste temperaturen som någonsin registrerats i Larnaca var i februari, vilket är -2,8°C. 

Utforska staden med hyrbil

Det finns många attraktiva och fantastiska platser som du kan besöka i Larnaca. Att hyra en bil kommer helt klart att underlätta din upptäcktsfärd. En av de viktigaste platserna som du bör besöka är Agios Lazaros, även känd som Saint Lazarus kyrka. Här hittar du Lazarus grav och flera otroliga målningar. Kyrkan ligger vid Larnacas huvudtorg. Det beräknade avståndet från flygplatsen till platsen är 6,9 kilometer via B4, vilket tar drygt 10 minuter att köra dit med din hyrbil. 

En annan intressant plats du bör se när du besöker Larnaca är Pierides Archaeological Foundation Museum. Museet omfattar flera privata utställningar av vackra cypriotiska antikviteter som Demetrios Pierides samlade för många år sedan. Avståndet från flygplatsen till museet är cirka 7,5 kilometer via B4 vilket tar dig 15 minuter att komma dit med din hyrbil. Att ta andra rutter som Λεμεσού (Limassol) kommer göra att det tar längre tid att komma till platsen. 

Utöver detta bör du se några av de fantastiska stränderna under ditt besök i Larnaca. Njut av havsbrisen på en av de populära stränderna som Mackenziestranden, som även är känt som Mackenzie. Stranden erbjuder caféer, restauranger, simning så klart och andra natursköna platser som kanske lockar dig. Det beräknade avståndet från flygplatsen till stranden är 8,9 kilometer via Μενεού (Meneu) vilket tar cirka 17 minuter att komma dit med din hyrbil. Du kan även utforska platser som Hala Sultan Tekke, fortet i Larnaca, Kamares-akvedukten och många fler. 

Flygplatser

Det finns två stora flygplatser nära staden Larnaca. En av dessa flygplatser är Larnaca International Airport. Flygplatsen ligger på Cypern cirka 4,5 kilometer sydväst om Larnaca centrum. Flygplatsen är till för Larnaca, sydöstra Nicosia och Limassol. Larnaca Airport är Cyperns största och mest trafikerade flygplats. 

5,4 miljoner passagerare passerade genom flygplatsen under 2008. Den har 30 charterflygbolag och 30 internationella flygbolag. Dessutom finns det många biluthyrningstjänster på flygplatsen som du kan välja mellan. Några av dessa hyresföretag är Sixt, Europcar, InterRent, Budget, Avis och Hertz. 

För ytterligare alternativ kan du även välja vilken typ av bil du vill hyra ekonomi, cabriolet, SUV, Compact, Minivan och många fler. En annan flygplats nära staden Larnaca är Phapos eller Pafos internationella Airport. Denna flygplats ligger 17 kilometer utanför Paphos. Det fungerar som en inkörsport för människor som besöker Paphos och dess närliggande byar och städer. Populära orter i Limassol och Larnaca ligger också inom räckhåll för flygplatsen. 

Trafik

En av orsakerna till att trafiken inom staden Larnaca är lätt beror på det välkonstruerade vägnätet. Vägarna i Larnaca är i gott skick. Men precis som alla andra intressanta städer har Larnaca också sin rusningstrafik. Vi rekommenderar att du försöker undvika dessa tider när det är mest trafik. Rusningstid på morgonen i staden Larnaca är från 7.00 till 10.00 och på kvällen från 15.30 till 19.30. 

När du utforskar staden i din hyrbil bör du dessutom undvika att bryta mot hastighetsbegränsningen. Den maximala hastigheten du kan åka på motorvägen får inte överstiga 100 km/h medan du inte bör köra fortare än 50 km/h på vägar i bebyggda områden. Dessutom finns det massor av parkeringsalternativ som du kan använda dig av när du utforskar staden. Vissa av dessa alternativ inkluderar korttidsparkering, långtidsparkering och mycket mer.