Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Protaras

Om du planerar din nästa semester i den vackra staden Protaras och letar efter biluthyrning behöver du inte oroa dig. Du hittar ett brett utbud av biluthyrningsföretag både på och i närheten av flygplatsen. Du kan också använda någon av tjänsterna som finns tillgängliga på företagens hemsida.

Guide till Protaras

Hyrbil Protaras
Biluthyrning Protaras

Protaras är främst en turistort i kommunen Paralimni på Cypern. Innan staden bildades låg det en gammal stad som hette Leukolia i regionen. Leukolia hade en liten skyddad hamn för atenska Demetrius Poliorketes som sökte tillflykt under kriget 306 f.Kr. Staden Protaras är också känd som ”vindkraftverkets land” och det gör att staden är lika intressant idag som med sitt intressanta förflutna och historien kring staden. 

Staden har sandstränder och himmelsblått vatten och den mest populära platsen är känd som Fig Tree Bay. Dessutom är Protaras en av de vanligaste destinationerna för dykning och här finns några av de bästa dykplatserna på Cypern. Staden har en befolkning på mer än 20 000 invånare och det officiella språket är modern grekiska, men några av de inhemska människorna talar den cypriotiska dialekten. Befolkningen i staden är även mycket vänliga och välkomnande. 

När det gäller klimatet har Protaras ett av de bästa väderförhållandena på Cypern med den lägsta registrerade temperaturen på 7°C och den högsta på 33°C. Staden har lägre temperaturer från början av december till mitten av mars. Om du vill njuta av sandstränderna rekommenderas det att du åker hit mellan början av juni och slutet av september. Under denna period är temperaturen perfekt för olika typer av utomhusaktiviteter som dykning, simning och liknande. 

Protaras har sin beskärda del av historiska händelser och när du åker till staden hittar du olika historiska områden som är värda ett besök. Du kan även se olika byggnader och annat som kommer göra din vistelse minnesvärd. Det finns så många platser att besöka i denna stad, alltifrån de vackra stränderna till The Chapel, Blue Hole, Malama Bay och Decosta Bay. Du kan också besöka Protaras dykplats Cyclops Bay för dykutbildning och teknisk dykning. 

Utforkska med din hyrbil

I Protaras finns det många olika intressanta platser du kan besöka med en hyrbil. En av dessa platser är Sunrise Beach som anses vara bland de vackraste platserna i staden. Stranden är ett bra utflyktsmål för flera typer av roliga aktiviteter. Stranden ligger cirka 69,0 kilometer från flygplatsen och med en hyrbil tar det drygt en timme att köra. Naturligtvis kommer avståndet och tiden att variera beroende på var du åker ifrån. 

Om du letar efter ett ställe där du kan skryta med dina dykfärdigheter är Sirena Bay en annan intressant plats du kan besöka. Det anses vara en av de vanligaste och mest besökta dykplatserna i staden. Så om du letar efter ett ställe som även passar för umgänge är denna vik perfekt för dig. Med hyrbil kan du ta dig från Sunrise Beach till viken på cirka 10 minuter, då det beräknade avståndet är 5,3 kilometer. 

Protaras erbjuder även ett spännande nattliv. Du kan besöka någon av de många barer och restauranger som finns i staden. En av de mest populära barerna är Rockafellas bar. Att ta sig till baren från Sunrise Beach tar cirka 3 minuter med en hyrbil och sträckan är 500 meter. 

Flygplatser

Tyvärr finns det inga flygplatser i Protaras. De internationella flygplatserna som ligger nära Protaras är Larnaca International Airport, Paphos International Airport, Beirut-Rafic Hariri International Airport och så vidare. Glädjande nog hittar du flera biluthyrningsföretag som du kan välja att använda både på och i närheten av flygplatserna. Några av dessa företag är Europcar, Sixt, Budget och så vidare. 

Den närmaste flygplatsen är dock Ercan International Airport i Nicosia. Men flygplatsen ligger på den turkiska sidan och ungefär cirka 55 kilometer från staden. Här kan du inte hyra bil och sedan ta den över gränsen. 

Innan du väljer ett hyrbilsföretag bör du gå igenom deras villkor så att du kan ha en grundläggande förståelse för deras regler. Utöver detta är det viktigt att du ställer frågor om de saker som du tycker är oklara. 

Trafik

En av fördelarna med Protaras är att vägarna är i gott skick. Så länge du håller hastigheten kommer du inte ha några problem när du kör i staden. Hastighetsbegränsningen för huvudvägar och motorvägar är 100 km/h, för bebyggda områden är det 50 km/h och för andra vägar är det 80 km/h som gäller. 

Du hittar också olika sorters parkeringsalternativ om du behöver parkera i staden. Dessa parkeringsalternativ varierar från parkeringsplatser till parkeringsgarage och betjänad parkering på olika hotell. Du hittar också flera parkeringsanläggningar på många platser där du kan parkera din hyrbil.