Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Åbo

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Åbo inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Åbo miniguide

Hyrbil Åbo

Biluthyrning Åbo

Åbo är beläget i sydvästra delen av Finland , där floden Aura rinner ut i Skärgårdshavet – det vill säga vattnen mellan Finska viken och Bottniska viken.Skär sjön (Saaristomeri) är också namnet på Finlands största ögrupp, som ligger här. Åbo, som har cirka 180.000 invånare (2007), tillhör landskapet Egentliga Finland (Varsinais Suomi).

Historiskt hade Åbo lång tid ett starkt svenskt inslag, men i dag 88% av befolkningen talar finska.

Åbo, grundades på 1200-talet, är Finlands äldsta stad – och var under medeltiden även den viktigaste. Flera överlevande byggnader dokumentera stadens betydelse, inklusive Åbo domkyrka i slutet av 1200-talet (Finlands nationella helgedom) och Åbo slott, som anges i 1280-talet.

Annars finns det ett antal kulturella sevärdheter i Åbo. Här / Åbo Åbo konstmuseum heter, ligger i en imponerande byggnad från 1891 i nyromantisk stil. Den Hantverk Museum Kloster Backen är ett populärt turistmål. I själva verket är det här för att tala om en hel stad från 1700-talet som har bevarats nästan i sin helhet. Två av stadens speciella Museet har även en stor turist tillströmning: Forum Marineum (ett maritimt museum, där bland annat att uppleva den fantastiska hela riggen skuldra Suomen Joutsa från 1902) och Sibeliusmuseum (med ett stort instrument samling, inklusive efterlevandepension anteckningar och manuskript från Finland världsberömde kompositören Jean Sibelius).

Familjer med barn väljer ofta en utflykt till mindre närliggande Nådendal (svenska: Nådendal), 18 km väster om Åbo, eftersom vi tycker att det stora äventyret parken Muminvärlden (Mumin Medievärlden). Den är baserad på Tove Janssons berömda berättelser om Mumintrollen.

Åbo har en färjeförbindelser till Mariehamn på Åland och Stockholm – och 8 km norr om stadens flygplats Åbo flygplats.

 

Svenska