Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Björneborg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Björneborg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Björneborg miniguide

Hyrbil Björneborg
Biluthyrning Björneborg

Björneborg är belägen väster om den södra delen av Finland – där Kumo älv (svenska: Kumo älv) rinner ut i Bottenviken.Staden har 76.641 invånare (2009) och är den viktigaste stad i landskapet Satakunta (svenska: Satakunta). Björneborg är också en stor hamnstad, där export av timmer och trävaror är den huvudsakliga verksamheten.

Björneborg grundades 1365, och Finland 3 äldsta stad. Efter en större brand i 1852, hela staden omregulert och byggas om. Bland de arkitektoniska sevärdheterna i staden är mer neo-renässans byggnader längs älven – och Keski-Porin kirkko (Centrala Björn Borgs kyrka) i nygotisk stil från ca. 1860.

Varje sommar i juli är en av världens mest kända jazzfestivaler – Björneborg Jazz – som hålls här. Annars Björneborgs Theater, Björneborgs konstmuseum och Satakunta museum viktiga kulturinstitutioner i staden.

När det gäller fritid, till det centrala parkområdet skrivare ö – med en strand – särskilt nämns. Dessutom finns Finlands mest berömda stranden i närheten av Björneborg – av Ytterö.

Flygplats Björneborgs flygplats ligger 2 km söder om centrum.Det är först och främst en lokal flygplats – men med dagliga flyg till huvudstaden Helsingfors