Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Helsingfors

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Helsingfors inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Helsingfors miniguide

Hyrbil Helsingfors
Biluthyrning Helsingfors

Ska du på semester eller affärsresa till Helsingfors? Helsingfors är en populär hyrbilsdestination och många människor föredrar att hämta upp hyrbilen vid ankomsten till flygplatsen. Har du hyrbil i Helsingfors har du goda möjligheter att se mer av regionen utanför stadskärnan och du behöver inte förlita dig på kollektivtrafiken. 

Genom att jämföra priser från flera biluthyrningsfirmor kommer du att hitta den billigast möjliga hyrbilen i Helsingfors. 

Allmän information om Helsingfors

Helsingfors grundades 1550 av den svenska kungen Gustav Vasa och därför används fortfarande det svenska namnet Helsingfors tillsammans med det finska namnet Helsinki. Staden är Finlands huvudstad och ligger i längst ner i söder vid Finska Viken. Staden har dryga 631 000 invånare (2016). 

Bland de främsta sevärdheterna finns Helsingborgs Domkyrka från 1840, byggd i neoklassisk stil. Den ligger vid Senatstorget, i ett område som ofta kallas för Helsingfors Empire centre. En annan kyrka som lockar turister är den ortodoxa Uspenskijkatedralen från 1868. Den är präglad av det ryska inflytandet, som varit stort under delar av Finlands historia. 

Den finska huvudstaden har också flera magnifika byggnader i modernistisk stil. Några av de mest anmärkningsvärda designades av den kända arkitekten Alvar Aalto: Finlandiahuset (1971) och Kulturhuset (1958), både viktiga institutioner kopplade till stadens rika kulturliv. 

På några öar utanför Helsingfors hamnområde ligger sjöfästningen Sveaborg (finska: Suomenlinna), byggandet påbörjades på mitten av 1700-talet. Idag är det ett museum och finska sjökrigsskolan är även stationerad där. 

På en annan ö, Högholmen, som ligger söder om stadens centrum finns Högholmens zoo (Korkeasaaren eläintarha). Stora katter är dess specialitet. Ön Högholmen är förbunden med fastlandet med broar, via fritidsön Blåbärslandet (finska: Mastikkamaa). 

Flygplats

Den internationella flygplatsen Helsinki Vantaa Airport (HEL) ligger 20 kilometer norr om stadskärnan, och betjänar 15 miljoner passagerare årligen (2014). Det är Finlands huvudflygplats. 

Mellan terminal ett och två finner du servicediskar för flera biluthyrningsfirmor, inklusive Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. 

Trafik

Finland har ett välutvecklat vägnät med bra standard. Trafikreglerna och körstilen skiljer sig inte mycket från i Sverige. Hastighetsbegränsningarna i Finland är 50 km/h på landsvägar och 120 km/h på motorvägar. 

Det förekommer inga avgifter på finska motorvägar. Promillegränsen för bilkörning är 0,5, jämfört med 0,2 i Sverige. 

Från Helsingfors finns motorvägsanslutningar till flera andra städer i Finland, så att du snabbt och enkelt kan besöka andra platser. 

Det kan ibland vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i Helsingfors centrum och parkeringsplatserna är ofta ganska dyra. Flera hotell i stadens centrum erbjuder dock parkeringsplats till sina gäster. 

Utflyktstips

Har du hyrbil i Helsingfors kan du åka på spännande dagsutflykter i regionen utanför huvudstaden, helt i din egen takt. 

Ett tips på en utflykt är Noux nationalpark som ligger 37 kilometer nordväst om Helsingfors. Nationalparken grundades 1994 och består av ett vackert naturlandskap med skog, berg, dalar och otaliga sjöar. 

Det finns ett besökscenter vid nationalparkens huvudingång och du kan välja mellan flera olika vandringsleder. 

Om du är intresserad av klassisk musik bör du köra till huset Ainola, som ligger 40 kilometer norr om Helsingfors. Finlands mest kända kompositör, Jean Sibelius, bodde och arbetade där och idag är hans hem ett museum. Ainola Sibelius Museum ligger 2,5 kilometer söder om staden Träskända (finska: Järvenpää) 

Hamnstaden Åbo är också en fantastisk destination och den kallas Turku på finska. Åbo ligger 169 kilometer väster om Helsingfors och är Finlands femte största stad, med 183 000 invånare (2014). 

Åbo grundades på 1200-talet och är den största staden i Finland. Här kan du besöka Åbo slott, som byggdes under 1280-talet, så väl som domkyrkan som invigdes på 1300-talet. Andra sevärdheter i staden är utomhusmuseet Klosterbacken (Luostarinmäki) och museet Aboa Vetus & Ars Nova, som har utställningar inom historia, arkeologi och samtida konst. 

Åbo utnämndes till europeisk kulturhuvudstad 2011 (tillsammans med Tallinn i Estland).