Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Joensuu

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Joensuu inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Joensuu miniguide

Hyrbil Joensuu
Biluthyrning Joensuu

Joensuu, som har ca. 72.000 invånare (2009), är en inlandet i östra Finland, som är en del av landskapet Norra Karelen (Norra Karelen). Avståndet österut till gränsen mot Ryssland är ca 70 km.Grundades 1848, där floden rinner ut i Pielisjoki Pielinen, som är en del av Finlands största sjösystem – Saimen (svenska: Saima).

Joensuu är alltså en relativt ung stad, som påverkas av arkitektur. Det finns alltså få historiska platser i staden. Joensuu är en populär utgångspunkt för utflykter till det gamla ortodoxa munkeklostrene Uusi-Valano och Lintula (ca 60 km längre västerut) – och att utforska de vackra naturområdena i denna del av Karelen.

Det finns flera stora köpcentra i och runt Joensuu. Annars har staden satsat mycket på konst och kultur – och de två konstmuseer Ajo (finska och Norra Karelens konst) och Joensuu konstmuseum (finska, kinesiska, grekiska och romerska konsten – liksom ortodoxa ikoner) är väl värt ett besök.

Flygplats Joensuu flygplats har dagliga flyg till huvudstaden Helsingfors.