Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kotka

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kotka inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kotka miniguide

Hyrbil Kotka
Biluthyrning Kotka

Kotka, som är Finlands näst mest trafikerade hamn, är belägen i Finska viken – vid mynningen av floden Kymmene.Staden, som har handelsrättigheter sedan 1879, har 55.694 invånare (2008). Om dagens Kotka ligger, var vid slutet av 1700-talet byggt en stor fästning – Svensk Sund. Idag finns rester av en fästning i Kotka ö utanför staden.

Bland attraktionerna i Kotka, det finns ganska speciell akvarium, som bara innehåller fisk som lever i sötvatten Finland – Kotka Maretarium. Annars har staden flera vackra parker – och det måste Sapokka Water Park nämns.

Närheten till havet gör flera av stadens sevärdheter har en maritim anknytning. Det främsta av dessa är Maritime Center Vellamo – ett stort museum komplex som omfattar Finland sjøhistoriske museum och Kymmene Valley Museum. Byggnaderna, som täcker en yta på 15.000 km2, är karaktären av den experimentella finska arkitekten Ilmari Lahdelma.

Ett mycket populärt sommarevenemang är festivalen ”Kotka Sea Days” – med konserter, regattor och andra kulturevenemang.

Den närmaste flygplatsen är Helsingfors-Vanda flygplats utanför huvudstaden, Helsingfors, cirka 130 km väster om Kotka.