Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Ioánnina

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Ioánnina inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Ioánnina miniguide

Ioánnina
Biluthyrning Ioánnina

Ioánnina ligger i nordvästra hörnet av Grekland – och är huvudstad i det administrativa distriktet (prefektur) Epirus.Staden har ca. 70.000 invånare och har ett idylliskt läge vid den stora sjön Pamvotis.

Ioannina grundades av romarna på 500 ADKr. – Men det finns spår där staden ligger de mycket gamla bosättningar (från paleolitiske period runt 38.000 år sedan).Mycket av Ioannina förstördes i en omfattande brand 1864, men byggdes snabbt upp igen. Detta har dock inneburit att en stor del av byggnaderna är av senare datum.

Det finns fortfarande ett antal bevarade historiska platser – inklusive ett intressant område av den medeltida fästningen, som ligger i centrum. En del av detta komplex är så kallade ”Citadell”, där man kan besöka den berömda albanska rebelledaren Ali Pasha mausoleum. Stadens största attraktion är nog fortfarande Ioánnini Island (eller ”Nisaki”, som det heter) i Pamvoti Lake. Var du än kommer med färja, och passage tar 15 minuter. Ön erbjuder inte mindre än sju medeltida kloster, många med vackra bysantinska dekoration.

Närmaste flygplats – Ioánnini National Airport – ligger strax utanför centrum