Hyrbil Grekland

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Grekland

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Grekland inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Grekland miniguide

Grekland
Biluthyrning Grekland

Grekland ligger i sydöstra Europa, och har 10.700 tusen invånare (2009).Det gränsar till AlbanienMakedonienBulgarien och Turkiet, och har kust mot Medelhavet, Joniska havet och Egeiska havet.

Grekland består av både fastland och öar. Fastlandet ligger vid den sydligaste delen av Balkan och på Peloponnesos halvön och de grekiska öarna (1425 stora och små –   där 166 av dem är bebodda) är mestadels omgiven av Egeiska havet.Öar, KretaRhodosKorfuSantorini och Zakynthos är populära turistmål under sommarsäsongen och lockar turister med sol och badsemester, vacker natur och historiska platser.Grekland har mindre än 17 miljoner besökare årligen.

Landskapet av Grekland består främst av berg, men även sjöar och våtmarker. Den högsta punkten är Mount Olympia – som   åtgärder 2919 m.Landet har ett typiskt medelhavsklimat, med milda och blöta vintrar och torra, heta somrar. I norra Grekland finns ett mer kontinentalt klimat.

Huvudstaden Aten ligger på det grekiska fastlandet, och är en av världens äldsta städer.Själva staden har omkring 800.000 invånare, medan Aten storstadsområdet har närmare 3,3 miljoner invånare. Staden är mest känd för den berömda foten av Akropolis – med dess historiska byggnader. Temple of the Parthenon är den främsta turistattraktion här (listade under perioden från 447 till 433 f.Kr.Kr.).

Andra större städer i Grekland, Thessaloniki, Patras, Heraklion, Larisa, Volos, Ioannina och Rhodos stad.

Många av de grekiska öarna har en internationell flygplats med stor chartertrafik under sommaren.

Landets största flygplats ligger 27 km öster om Aten, kallad Eleftherias Venizelos International Airport.

Bokning av hyrbil i Grekland har aldrig varit enklare och billigare. Prova sökmotor över och få priser från flera biluthyrningsföretag på en gång.