Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Iraklion

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Iraklion inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Iraklion miniguide

Iraklion
Biluthyrning Iraklion

Heraklion (Iraklio, Heraklion, Heraklion) är huvudstad i den grekiska Medelhavet ön Kreta. Det är ganska mitt på öns norra kust – och har ca. 140.000 invånare (275.000 i huvudstadsregionen), och med den 4. största staden i Grekland.

Iraklion grundades år 824 e.Kr.Kr. of saracenerne, men troligen blev det en hamn här sedan bronsåldern. Senare ön var tidvis under bysantinskt, venetianska och ottomanska dominansen. En kort period runt sekelskiftet var huvudstad i Iraklion i en kretensisk staten, som sedan ockuperades av internationella styrkor. Sedan 1913 har liksom resten av Heraklion Kreta varit en del av Grekland.

Iraklion har både en historisk, naturliga historiska och arkeologiska museum – liksom flera särskilda museer. Det finns också bevarade byggnader från både den venetianska och ottomanska eran. Den historiska Huvudattraktionen är fortfarande den utgrävda ruinerna av den imponerande, nästan 4000 år gamla minoiska palatset i Knossos – det största arkeologiska fynd från den grekiska bronsåldern.

Den ligger ca. 4 km söder om Heraklion centrum.

Irak Lions internasjonele Airport – Nikos Kazantzakis (uppkallad efter den berömda poet) – handlar om. 5 km öster om centrum