Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Chios

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Chios inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Chios miniguide

Chios
Biluthyrning Chios

Chios (Chios, Hios) ligger i Egeiska havet – 7 km från kusten i Turkiet – och är den 5: e största ön i Grekland. Ön har 54.000 invånare (2006), och är känd för sin vackra natur och bra klimat. Chios är också lite turister, och har många mindre städer med äkta grekisk atmosfär.

Chios erövrades av turkarna år 1556, och ön var under deras styre fram till 1912 då det blev en del av den grekiska staten.

Det högsta berget är Pelineon Oros, vilket är 1297 m.

Kapitalet i Chios stad – eller Chora – ligger på öns östkust, och har ca 30.000 invånare.Staden har öns största hamn, och sevärdheter här är en vacker medeltida borg, ett arkeologiskt museum och ett bysantinskt museum. I centrum finns parker och torg, och huvudgatan ”Aplotarias” 0,15 km från Chios stad är klostret Nea Moni från 1000-talet, noterat på   UNESCO: s världsarvslista och är en stor turistattraktion.En annan sevärdhet på ön är byn Pirgy – som ligger i söder och kallas ”färgstarka gemenskap” eftersom husen är inredda i svart och vitt. Även Mesta – sydväst om ön, har många unika byggnader från 1200-talet – är ett populärt turistmål. Dessutom nämnde Karfas Beach, som är den finaste av Chios. Det ligger strax söder om huvudstaden.

Flygplats Chios flygplats ligger 3 miles söder om Chios stad.