Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Naxos

Överväger du att åka och utforska Naxos, men oroar dig över vilka biluthyrningstjänster som erbjuds för att du enkelt ska kunna köra runt i staden? Oroa dig inte, det finns många biluthyrningsföretag som erbjuder ett stort utbud alternativ som du kan välja mellan. Att hyra bil i Naxos är både enkelt och problemfritt. Du kan dessutom boka din hyrbil på valfri webbplats för biluthyrning.

Guide till Naxos

Naxos
Biluthyrning Naxos

Naxos är en stad på den grekiska ön med samma namn. Ön ligger i Egeiska havet med Naxos placerat på västra sidan av ön. Naxos är den största staden och huvudstad samt har en yta på cirka 126.957 kvadratkilometer. Naxos stad har enbart 2 000 invånare, men på hela ön bor det cirka 20 000 människor. De produkter som produceras i staden, som exempelvis Kitron (en likör som produceras från blad och frukt av citronträd) och potatis, konsumeras i stort sett i hela Grekland. 

Staden Naxos har en rik historia och en udda blandning av traditionell och venetiansk cykladisk arkitektur. Naxos har även en hamn, en fantastisk plats som tilltalar alla och definitivt en plats för att fotografera! Dessutom kan du se vackra monument som Portara, Chrysostomos Monastery och katedralen, Naxos arkeologiska museum, Yria, Folkmuseets samling och många fler. 

Staden är en av de vackraste städerna i Cykladerna eftersom den har bibehållit och bevarat sin unika traditionella och autentiska karaktär. Naxos har även flera restauranger, monument och museer som du kan besöka. Hela ön har många vackra och sevärda platser som du kan utforska under ditt besök. Ön är bland annat känd för sina underbara stränder och historiska platser som Mount Zeus, Kouros, Apiranthos och många fler. 

Vädret och klimatet i Naxos är behagligt, vilket gör det till ett bra ställe för nästa semester. I Naxos råder Medelhavsklimat med regniga, milda vintrar och soliga, varma somrar. Medeltemperaturen är runt 12°C i januari och februari, medan medeltemperaturen varierar från minst 24.5°C i juli och augusti. Den varmaste månaden (med den högsta temperaturen) är juli, medan den kallaste månaden är januari. 

Utforska med din hyrbil

Det finns otaliga sevärda och vackra platser som du kan utforska med din hyrbil. Den första platsen som du bör kolla in kallar lokalbefolkningen för Portara, vilket är det som finns kvar av Delian Apollos tempel. Avståndet mellan flygplatsen och Portara är cirka 3.9 kilometer via Andrea Papandreou och det tar 10 minuter att åka dit med din hyrbil. 

Det arkeologiska museet är en annan intressant plats som du bör besöka när du är i Naxos. Museet ligger i Kastro-kvarteret i centrala Naxos. Museet ligger i det gamla venetianska museet, som tidigare var en handelsskola. Här hittar du en vacker samling av konstverk och föremål. Avståndet till platsen är uppskattningsvis 4,4 km via Andrea Papandreou och det tar cirka 11 minuter att ta dig dit i din hyrbil. 

Du kan också besöka Routsouna-vattenfallet för en vacker naturupplevelse. Avståndet till vattenfallet är 20,4 km via Epar.Od. Naxou-Monis och Epar.Od. Naxou-Chalkiou och det tar dig cirka 38 minuter att köra dit med hyrbil. Det finns många andra platser som du kan spana in under ditt besök i Naxos, som till exempel Bazeos-tornet, Agios Mamas, Dionysostemplet och många fler. Du kan också besöka någon av de vackra stränderna som staden har. 

Flygplatser

Naxos har bara en nationell flygplats, men andra flygplatser ligger närmare staden. Den viktigaste nationella flygplatsen är Naxos Airport, som ligger 2 kilometer från huvudstaden och hamnen på ön Naxos. Flygplatsen tar emot passagerare och flyg från Aten

För att enkelt och smidigt ta dig runt i staden kan du anlita ett av de många företag som erbjuder billiga hyrbilar på flygplatsen. Några av de biluthyrningsföretag som du kan välja bland inkluderar Naxos Fun, Alamo, Avis, Enterprise, Europcar och många fler. Bland de biluthyrningsalternativ du kommer att stöta på finns ekonomi, kompakt, SUV, lyx etc. 

En annan flygplats nära staden Naxos är Paros Airport, som ligger 45 kilometer från Naxos. Flygplatsen trafikeras med flyg till och från ön Paros. Flygplatsen ligger i den södra delen av ön och den ligger 47,5 kilometer från staden Naxos. På den finns många biluthyrningsföretag som du kan använda för att utforska staden. Några av dessa företag är Avis, Budget, Europcar och så vidare. Alternativ för biluthyrning inkluderar ekonomi, kompakt med mera. 

Trafik

Vägarna i staden Naxos är i mycket bra skick och de är även välkonstruerade, så du har inget att oroa dig för när du vill utforska staden. Men precis som andra populära städer har även staden Naxos rusningstrafik. Den tidiga rusningstiden i staden Naxos är från 5.00 till 10.00 och kvällsrusningen är mellan 16.00 till 20.00. Du bör därav försöka undvika de flesta större vägarna under dessa timmar. 

Dessutom bör du följa stadens regler och förordningar när du utforskar staden i din hyrbil. Det finns lag om hastighetsbegränsningar som du bör följa. Hastighetsgränsen på stora motorvägar får inte överstiga 100-120 kilometer, medan hastighetsgränsen på små motorvägar inte får överstiga 80/90 kilometer i timmen. Hastighetsgränsen inom bostadsområden bör inte överstiga 50 kilometer i timmen. Bland stadens parkeringsalternativ finns exempelvis långtidsparkering och korttidsparkering. Du hittar också gratis parkering i staden.