Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Aten

Planerar du din nästa resa till Aten och är i behov av en hyrbilsfirma under semestern? Oroa dig inte, du kommer finna ett stort urval av hyrbilar i staden. Dessutom ligger de flesta av hyrbilsföretagen på flygplatsen eller i dess närhet, så att hyra en bil gör du snabbt och enkelt. Du kan även hyra en bil online på någon av de tillgängliga biluthyrningssajterna. 

Guide till Aten

Aten
Biluthyrning Aten

Aten är en helt fantastisk stad att besöka. Det är Greklands huvudstad och som också var centrum för det antika Grekland. I denna stad hittar du antika landmärken och byggnader från 400-talet, bland annat Akropolis. Aten anses vara den största staden i Grekland och är en av världens äldsta städer. Aten är känt för att bidra mycket till landets BNP som en av de mest besökta städerna i Grekland. Staden är framförallt populär tack vare dess kulturella arv, gästfrihet och dess värdskap för OS-2004. Andra städer nära Aten är Lamia, Sparti och Aiyion. 

Med sin befolkning på över 3 miljoner invånare är Aten minst sagt den mest befolkade staden i Grekland. Du kommer få uppleva ett myllrande gatuliv och underhållande musik i denna stad. Aten har ett av de bästa väderförhållandena bland europeiska städer (med ett värmerekord på 44°C under den varmaste månaden juni till endast 10°C i januari, som är den kallaste månaden). Aten är känd för sina historiska bedrifter under det grekiska väldet och har fortfarande kvar sina intressanta, traditionella drag. Staden erbjuder också något av de bästa levnadsvillkoren i Europa. 

  • Aten är ett underbart val för din nästkommande resa. 
  • Du kommer att få njuta av ett förtrollande folkliv 

Framförallt under 2004, då hela världen riktade sitt fokus mot Aten och de Olympiska Spelen, inspirerades staden till att göra en fantastisk restaurering. Tack vare det stora eventet uppfördes några anmärkningsvärda byggnader så som fräscha idrottsanläggningar och arenor. En av de mest påfallande anordningarna var stadion designad av Santiago Calatrava. Det slutade dock inte där, staden gjorde också stora förbättringar i dess infrastruktur vilket inkluderade en utvidgad kollektivtrafik. Dessutom uppfördes en ny internationell flygplats i staden. 

Aten anses ha en alldeles speciell plats när det kommer till den västerländska civilisationens historia. Staden har definitivt mycket att erbjuda vad gäller historiska händelser, vilket inkluderar kända slagfält och liknande. I Aten kommer du också finna naturliga liksom konstgjorda inslag som kommer göra din vistelse minnesvärd. Det är allt ifrån vackra stränder till olika historiska monument från den antika världen. Dessutom kommer du kunna se och besöka intressanta parker och landskap så som National Garden (före detta kungliga trädgården), Rizari Park, Pedion Tou Areos, Filopappou Hill med flera. 

Utforska med din hyrbil

Aten har flera spännande ställen som du kan besöka med om du har en hyrbil. Ta en tur till Atens Central Market som ligger i hjärtat av staden, en plats där det händer mycket, som är spännande och fylld av människor och mat. Atens marknad är ett ställe du bara inte får missa då det är en av de populäraste platserna i staden. Vanligtvis tar det dig bara runt 35 minuter att köra från Atens internationella flygplats som ligger knappt 41,3 kilometer bort. Kör du från andra ställen kan det givetvis ta både längre och kortare tid till marknaden. 

En annan intressant plats du kan besöka med bil är det nya Akropolis-museet. Här kan du få en djupgående upplevelse av det antika Grekland med allt sitt kulturella arv. Museet ställer ut sina samlingar på tre olika våningar, inkluderat den arkeologiska utgrävningen som ligger inne på området. Det uppskattade avståndet till det nya Akropolis-museet är 33,5 kilometer om du kör via Attiki Odos och Periferaki Imittou. Resan tar uppskattningsvis runt 30-35 minuter med hyrbil. 

Du kan också besöka stadens äldsta bostadsområde, Plaka. Det är minst sagt den vackraste platsen i Aten. Var beredd på att du kommer bli trollbunden av de pittoreska kullerstensgatorna, hantverksbutikerna och de neoklassiska byggnaderna. Det tar ungefär 35 minuter att åka de 33,6 kilometerna till Plaka från Atens internationella flygplats med bil. Dock kan det ta längre tid om du kör från en annan plats. 

Det finns mängder av platser att utforska i Aten med din hyrbil. Om du vill kan du besöka några av de enastående restaurangerna och pubarna i staden. En av de populäraste restaurangerna är Dinner in the Sky som ligger i Lakchou & Voutadon, Aten. Åker du med hyrbil är det runt 35,6 kilometer och det tar cirka 45 minuter till Dinner in the Sky. Du kan också testa andra restauranger så som Aleria, Alficon, Tudor Hall med flera. 

Flygplatser

I Aten finns bara en flygplats och det är en av mest trafikerade i hela landet. Den enda flygplatsen i Grekland som har mer flygtrafik ligger i Thessaloniki. Atens flygplats har förbindelser med över 130 internationella destinationer, vilket inkluderar alla de största städerna i världen. Det är även en port till mer än 25 öar så som de grekiska öarna Santorini, Astypalea och Skyros. Några av de mest populära flighterna från Atens flygplats går till Rom, München och Rhodos

Atens International Airport, också känd som Eleftherios Venizelos, gick igenom en modern restaurering under 2017 vilket har gjort det enkelt att hitta på flygplatsen. Designen på flygplatsen är strömlinjeformad, vilket innebär att du kommer spendera mindre tid på sådant som säkerhetskontroll och incheckning. På så sätt kommer du ha mer tid för att njuta av andra roliga aktiviteter så som att shoppa, äta, koppla av med mera. 

Utöver det hittar du också ett stort utbud av biluthyrningsföretag på Atens flygplats. Några av dessa företag är Green-Motion, Clio, Goldcar, ACE Rent A Car, Apollo, Caldera, Sixt, Budget och InterRent. Oavsett vilket företag du väljer kommer du kunna njuta av ditt besök i staden. Du kan även välja mellan olika bilar som lyx, budget, familjevänligt med flera. 

Trafik

En av de fantastiska sakerna med den här staden är att vägarna är i toppskick, därför kommer du kunna njuta av en smidig och lättsam körning runt om i staden. Men i Aten, precis som i de flesta större städerna, kommer rusningstrafiken igång mellan 08.00 och 09.30 på morgonen. Om du besöker landet för sightseeing är det bäst att undvika de största vägarna under rusningstiden. 

För att göra din resa i stan enklare bör du nyttja den GPS-teknologi (som Google Maps bland annat) som hyrbilarna ofta har. Då kan du få information om stadens trafik och dess gator, vilket underlättar din körning. Det finns också hastighetsbegränsningar som du måste följa, oavsett om du kör på motorvägen eller kör genom tätbebyggt område. 

Om ingen annan information ges är hastighetsbegränsningen för motorvägar mellan 100 och 120 km/h och 50 km/h i tätbebyggt område. Så länge du följer hastighetsbegränsningarna noggrant kommer du inte ha några problem att köra i staden. Utöver detta finns det många parkeringsmöjligheter som du kan använda och som inkluderar korttidsparkering, ”valet parking” (betjänad parkering), samt e-parkering på flygplatsen. Staden erbjuder också långtidsparkeringar till mycket bra priser.