Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rhodos

Längtar du efter att koppla av på stranden samtidigt som lugna och svala brisar rör sig över kristallklart saltvatten? Då är ett besök på Rhodos, den grekiska smaragdön, precis det du behöver. Detta är en destination med 300 soldagar per år, vilket gör det till ett perfekt semesterparadis för europeiska turister. Med en hyrbil kan du smidigt ta dig runt och när du anländer hittar du biluthyrningsföretag på flygplatsen. 

Guide till Rhodos

Rhodos
Biluthyrning Rhodos

Rhodos historia går tillbaka till förhistorisk tid och de första människorna som ockuperade ön var kretaner. Sedan kom fenicierna och dorerna, vilka anlände innan trojanskriget bröt ut. Efter kriget hade ön en period med snabb tillväxt som ledde till framväxten av Ialysos, Lindos och Kameiros – de gamla städerna som fortfarande är öns mest utvecklade städer. Ödet såg till att ön blev en del av det romerska imperiet år 2000 f.Kr. En tragedi där ön förstördes av en jordbävning skedde år 515. 

Även om ön återuppbyggdes så markerade det början på en mörk invasionsperiod. Det började med perserna, sedan förstörde araberna öns historiska monument år 653. Efteråt kom pirater från Saracens, men den bysantinska flottan förstörde dem med ”flytande eld” år 714. Invasionen av Haroun al Raschids seldjuker år 807 var katastrofal. Han förstörde ön på ett barbariskt sätt och plundrade seddan dess skatter. Men även hans tid tog slut och här är en lista på andra som regerat över höglandet: 

  • Korsfarare 
  • Genuesiska folket 
  • St. Johns riddare 
  • Turkar 
  • Italienare 

Italien blev den sista nationen att ockupera ön fram till slutet av andra världskriget, då ön blev en del av Grekland. Alla dessa inkräktare har haft en roll i formandet av öns historia och dess nuvarande kultur. Idag bor 115 000 människor på ön och 60 000 bor i staden Ródos. Ön har en 220 kilometer lång kustlinje vid egeiska havet, vilket erbjuder besökare flera roliga aktiviteter. Det finns ett brett utbud med aktiviteter som du kan ta del av på stranden, så som vindsurfing, simning, solning och segling. 

Ön är även hem åt den sällsynta hjorten Dama Dama. Djuren lever i skogarna på ön och 37 % av landmassan är täckt med tall- och cypresskog. Landets terräng är en blandning av dalar och kullar för att inte tala om de vackra sevärdheterna som finns utspridda på ön. De gamla städerna finns fortfarande kvar. Ialyssos ligger 6,8 kilometer från Rhodos, dit tar du dig med en kort bilresa på 13 minuter. Lindos ligger 50,1 kilometer från stadskärnan och Kameiros ligger 34,2 kilometer därifrån. 

Utforska med din hyrbil

Med en hyrbil har du möjlighet att åka runt på ön i din egen takt. Du bör komma ihåg att ta med dig kameran, som en turist bör, så att du kan fånga trevliga minnen under resan. Det är också en bra idé att resa i grupp, men även om du är ensam behöver du inte oroa dig. Om du inte har något emot att träffa nya människor finns det grupper som du kan gå med i för att ha kul tillsammans med nya vänner. Googla gärna på guidade turer, särskilt om det är första gången du besöker Rhodos. Det kommer att göra det enklare för dig att utforska ön. 

Om du bor i staden Rhodos kan du resa med bil till Lindos. Det tar ungefär en timme att köra men du kan besöka andra platser på vägen, så som Faliraki som ligger cirka 15,7 kilometer från Rhodos. Istället för att köra direkt till Lindos, kan du ta en omväg och köra till Therme Kallithea som ligger 4,4 kilometer från Faliraki. Härifrån kan du köra direkt till Tsampika-stranden för en trevlig simtur, det är ett avstånd på 15,5 km. Det ger dig dessutom ett utmärkt tillfälle att äta lunch på ett av matställena vid stranden. 

Efter lunch kan du köra direkt till Lindos. Det tar dig cirka 34 minuter att köra de 26,7 kilometrarna. Lindos är en stad full av forntida monument. Det är en utmärkt idé att ägna de närmaste två dagarna av din semester till att utforska denna stad. Det ger dig gott om tid att besöka stadens sevärdheter i lugn och ro. 

En av de mest kända sevärdheterna i staden är Akropolis i Lindos. Här på toppen av Monte Smith-kullen ligger resterna av den hellenistiska stadion som var centrum för idrottsevenemang under 300-talet f.Kr. Från denna utsiktspunkt får du en fantastisk utsikt över den vitkalkade byn nedanför, som ligger just där den forntida staden Lindos låg. När du utforskar staden kan du njuta av några av de lokala aktiviteterna så som åsneridning eller en trevlig simtur i St. Paul’s Bay. 

Flygplatser

Rhodes International Airport förbinder denna vackra ö med resten av världen. Liksom de flesta andra flygplatserna i världsklass är även denna byggd för att tillgodose alla resenärers behov. En snabb titt på företagets webbplats tar dig till flygplatstjänster så som bagagehantering, första hjälpen, valutaväxling och lounger. Du hittar också information om var du kan shoppa och äta på flygplatsen. 

När det gäller din flyginformation ger flygplatsledningen information om flygscheman i realtid. Det innebär att du vet när du planeras att landa eller lämna staden. Några av de populära destinationerna från Rhodos flygplats är Paris, London, Berlin, New York City och Rom, för att bara nämna några. Det är också viktigt att nämna några av de flygbolag som trafikerar denna flygplats och de är bland annat Air Mediterranean, British Airways och Danish Air Transport. 

Det finns flera biluthyrningsföretag som arbetar från Rhodos flygplats. Dessa inkluderar internationella operatörer så som Sixt, Budget, Hertz och Avis. Grekiska biluthyrningsföretag som Avance finns också på flygplatsen. Oavsett om du föredrar att använda en lokal eller en internationell biluthyrningsoperatör, se till att du är insatt i deras villkor. Kontrollera också fordonets skick innan du signerar avtalet. 

Trafik

När du kör genom ön är det viktigt att följa trafiknyheterna i realtid. Dra nytta av gratis online-appar för att planera dina turer, vilket är särskilt viktigt om du är ny på ön. Fördelen med dessa appar är att du i förväg får reda på om en väg är avstängd eller om det har hänt en olycka. Den andra fördelen är att apparna förser dig med alternativa rutter. 

Det som är bra med vägarna på Rhodos är att de är välgjorda så att du kan njuta av en smidig åktur. Men bli inte alltför upphetsad och börja susa fram i toppfart då hastighetsbegränsningar gäller, så som 40 km/h i städer och 80 km/h utanför städer och byar. Se också till att du följer de allmänna trafikreglerna då polisen sätter ut vägspärrar för att fånga trafikförbrytare. 

Undvik till exempel att köra när du är full eller att inte använda säkerhetsbältet. Om du har barn ombord, låt dem sitta i baksätet. Detta kommer att hjälpa dig att undvika mycket problem om du stöter på trafikpolisen. Vi råder alla besökare att bekanta sig med Greklands trafikregler. Här kör du på höger sida av vägen och kör om på vänster. Du får inte använda mobiltelefoner eller GPS-enheter under körning. Som de säger – kunskap är makt och med denna kunskap kommer du att ha bättre förutsättningar för att göra rätt och följa lagarna.