Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning New York

Älskar du att resa och upptäcka nya platser? I så fall måste du besöka New York. Det är en USA:s populäraste städer och den erbjuder intressant arkitektur, vackra omgivningar och berömda turistmål. I staden finns också en uppsjö av biluthyrningsfirmor där du kan boka en bil att använda under din vistelse.

En guide till New York

Hyrbil New York
Biluthyrning New York

Staden New York City (NYC) är belägen i den södra delen av delstaten New York. 2017 hade New York en befolkning på över 8,3 miljoner människor och är därmed den mest befolkade staden i hela USA. Staden har en yta på cirka 780 km² och ligger mitt i storstadsområdet New York Metropolitan Area. Staden anses vara en världsstad och har beskrivits som världens huvudstad när det kommer till ekonomi, kultur och media. Utöver detta har staden och dess invånare ett stort inflytande över underhållning, teknologi, handel, turism, mode och sport. 

Stadens ursprung kan spåras tillbaka till 1500-talets holländska republik och staden ses som en internationell symbol med ett mångkulturellt samhälle. FN:s högkvarter är dessutom beläget i staden. Tack vare de olika kulturerna talas det över 800 språk i New York, även om det officiella språket är amerikansk engelska. Valutan som används i denna ekonomiskt starka stad är amerikanska dollar. 

Trots 11 september-attackerna mot World Trade Centre fortsätter New York att ha ett rekordhögt BNP per capita. 2017 låg denna siffra på hela 712 520 kronor. Staden har också den högsta andelen miljardärer jämfört med andra städer. I New York finns flera olika distrikt samt kända landmärken, vilket bidrar till det höga inflödet av turister. Stadens distrikt kallas också the Five Boroughs och består av Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. 

När det gäller kultur älskar New York-borna musik, visuell konst, komedi och dans. Många parader och festivaler anordnas bland annat i staden. På grund av New Yorks stora area förekommer det variationer i klimatet inom staden. De norra delarna av staden har ett fuktigt subtropiskt klimat medan ett kustklimat dominerar i väster. Oavsett dessa variationer så har staden i genomsnitt 234 soldagar om året. Vintrarna i NYC är kalla och fuktiga, medan somrarna är torra med temperaturer som ibland stiger upp till 38°C. 

Utforska New York med hyrbil

Ett fantastiskt ställe du kan utforska när du är i New York är Frihetsgudinnan. Det är en mycket känd staty och även en av de största i världen. Frihetsgudinnan är 46 meter hög och symboliserar frihet, vilket namnet antyder. Om du vill njuta av vacker natur bör du besöka Central Park. Väl inne i parken finns flera sevärdheter, bland annat Central Park Zoo, Strawberry Fields, the Lake och Belvedere Castle. Avståndet från Frihetsgudinnan till Central Park är runt 11 kilometer och med bil tar resan ungefär 35 minuter. 

Rockefeller Center är en av de mest besökta sevärdheterna i NYC. Det stora nöjescentret ligger på Manhattan och utanför finns det en isrink och en bronsskulptur som föreställer Atlas. Konstälskare kan besöka Metropolitan Museum of Art som byggdes 1870. På museet finns konstsamlingar som är upp till 5 000 år gamla. Några av museets utställningar har föremål som vapen och rustningar, egyptisk konst och amerikansk design. Mellan Rockefeller Center och museet är det 4,3 kilometer och bilturen dit tar cirka 21 minuter. 

Om du älskar teater bör du fundera på att se en föreställning på Broadway under ditt besök i NYC. Broadway och New Yorks teaterdistrikt anses vara de bästa inom teater i Amerika. Många kända föreställningar har sin ursprungspremiär på Broadway och de är vanligtvis väldigt intressanta. Ett annat av New Yorks kända landmärken är Empire State Building. Byggnaden har 102 våningar, är 381 meter hög och åker du upp till toppen har du en fantastisk utsikt där du nästan kan se hela staden. Att köra från Broadway till Empire State Building i din hyrbil tar endast 14 minuter då avståndet är runt 2 kilometer. 

Flygplatser i New York

Det finns tre flygplatser i NYC: John F. Kennedy International Airport (JFK), Newark International Airport och LaGuardia Airport. LaGuardia erbjuder främst lokala flyg, medan de andra två är internationella flygplatser. Dessa flygplatser har alla moderna faciliteter så som bankomater, valutaväxling och mycket annat. De flesta som reser härifrån har ofta Boston, Tokyo, Miami, Montreal eller Paris som destination. 

Det finns ett dussintal olika biluthyrningsfirmor i NYC. Du hittar bland annat Advantage, Alamo, Avis, Enterprise, Budget, Hertz, Thrifty och Payless. Flera av dessa är internationella företag kända för sin goda service. Du kan boka en hyrbil från vilken av dessa firmor som helst, antingen på plats på flygplatsen eller via deras webbsida. Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i förväg så att du får precis den bil du vill ha. 

Eftersom alla biluthyrningsfirmor har olika villkor i sina avtal är det viktigt att du noggrant läser igenom kontraktet innan du skriver på. De flesta biluthyrningsföretagen tar ut extra avgifter om kunden inte lämnar tillbaka bilen i tid, så kolla vad som gäller ifall du skulle behöva förlänga hyresperioden. Inspektera alltid bilen innan du lämnar hyrfirman för att se om den har några skador eller andra problem. 

Trafik 

New York Citys vägar är av hög kvalitet. Vägnätet är noga genomtänkt med både gatubelysning, skyltar och trafikljus. Det råder ofta trafikstockning under de tidiga morgontimmarna (05.30 till 09.30), när invånarna tar sig till arbetet. Detsamma gäller när arbetsplatserna stänger (16.00 till 19.00). 

Hastighetsbegränsningen på de flesta vägarna i NYC är 40 km/h. På motorvägar, till exempel Cross Bronx Expressway och Long Island Expressway får du köra 80 km/h medan den tillåtna hastigheten på stadsgator varierar från plats till plats. Kom alltid ihåg att hålla koll vilken hastighet som gäller för just den vägen du kör på. Det finns många allmänna parkeringar i NYC och de är inte speciellt dyra. Du hittar dessa parkeringar i stort sett i varje gathörn. Hittar du ingen parkering kan du parkera på de gator där det tillåts.