Hyrbil USA

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning USA

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i USA inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

USA miniguide

USA
Biluthyrning USA

Planerar du en bilsemester i USA? Det är mycket populärt att hyra en bil direkt när du kommer till flygplatsen och sedan lämna tillbaka bilen på samma ställe när du ska åka hem. Hyr du bil behöver du inte bekymra dig över kollektivtrafik och du har bästa tänkbara möjlighet att åka på längre upptäcktsfärder och dagsutflykter när du är i USA. Du kan också hämta din hyrbil på den flygplats du landar på och sedan lämna tillbaka den i en annan stad. Vissa biluthyrningsföretag tar dock ut en extra avgift för detta.

Det kan periodvis vara högt tryck på amerikanska biluthyrningsfirmor så det rekommenderas att du bokar din bil i god tid innan avresa. Affärsresenärer, turister och familjer har ofta behov av att hyra bil på sin destination, under både längre eller kortare perioder och då är det viktigt att veta att de bilar som är mest prisvärda ofta försvinner först.

I de flesta amerikanska städer hittar du lokalkontor för flera stora och ansedda biluthyrningsfirmor, som till exempel Avis, Hertz, Budget, Dollar, National och Enterprise. Du hittar biluthyrningskontoren antingen på flygplatsen eller inne i staden.

Allmän information om USA

Amerikas förenta stater är en federal republik i norra Amerika som består av 50 stater plus District of Columbia. Där ligger Washington D.C. – landets huvudstad och som är landets administrativa center. Förenta staterna har 327,2 miljoner invånare (2018) och är till ytan det tredje största landet i världen, efter Kanada och Ryssland.

USA gränsar till Kanada i norr, Atlanten i öster, Floridasundet, Mexiko och mexikanska golfen i söder och Stilla havet i väster.

Alaska är den till ytan största staten och ligger i den nordvästra delen av Nordamerika. Alaska gränsar bara mot Kanada och den här delen av landet ligger nära Norra ishavet. Alaska är känt för sitt arktiska klimat, olika fågelarter och ett i allmänhet rikt djurliv. En annan stat är Hawaii som ligger i Stilla havet cirka 3 700 kilometer sydväst om Kalifornien.

Huvudstaden Washington D.C. ligger på USA:s östkust och har ungefär 650 000 invånare. Här hittar du välkända byggnader så som Vita huset, Capitol Building (där den amerikanska kongressen arbetar) samt andra myndighetsbyggnader inklusive Pentagon (Amerikanska försvarsdepartementets högkvarter).

USA bjuder på stora variationer i natur, klimat och etniciteter. Landskapet har stora variationer och bjuder bland annat på berg, slätter samt stora sjöar och floder.

Bland de befolkningsmässigt största städerna i USA hittar du New York City (8,6 miljoner), Los Angeles (4 miljoner), Chicago (2,7 miljoner) och Houston (2,3 miljoner). (2017)

USA är en mycket populär turistdestination som har ungefär 57 miljoner besökare årligen. De flesta turisterna är européer. De mest besökta städerna är New York City, Washington D.C., Orlando, Chicago, Las Vegas, San Francisco och Los Angeles.

Det är också populärt bland turister att besöka någon av landets spektakulära naturattraktioner som till exempel Niagarafallen, Grand Canyon och Rocky Mountains.

Trafik

I USA finns ett välutvecklat vägnät av motorvägar och landsvägar. Vägkulturen är trevlig och skyltningen bra. Interstate highways är nationellt ägda motorvägar som går mellan stater, de är också en del av de nationella motorvägarna.

Hastighetsbegränsningarna anges i miles per timme (mph) och bestäms av de respektive staterna. De flesta motorvägarna har en maxfart mellan 65 mph och 75 mph, ungefär 104 km/h till 120 km/h i svenska mått.

De amerikanska trafikreglerna bestäms av respektive stat men de påminner mycket om hur det fungerar i Sverige.

Gränsen för rattonykterhet i USA är 0,8 promille alkohol i blodet, vilket är högre än i Sverige.

På vissa motorvägar finns det biltullar så det är en bra idé att alltid ha mynt med dig när du kör.

Om du blir stoppad av en polisbil medan du kör, håll dig lugn och håll händerna väl synliga på ratten.

Tänk på att det ofta är väldigt mycket trafik i de större städerna, särskilt under rusningstrafiken.

Utflyktstips

Många turister hyr bil för att köra längs den legendariska Route 66 som går från Chicago i nordväst till Los Angeles i sydväst. Vägen går genom åtta stater och är 3 930 kilometer lång. Om du ska åka här får du räkna med att det tar 10-15 dagar och ni bör vara två som kör så att ni kan växla förare längs vägen. Det är också möjligt att bara köra delar av Route 66 om du inte vill spendera hela semestern i bilen.

New York City

Om du bestämmer dig för att semestra i metropolen New York City finns det ett oändligt antal sevärdheter och andra attraktioner. Times Square, Frihetsgudinnan, teaterdistriktet Broadway, Empire State Building och Central Park är bara några av stadens höjdpunkter.

Stadens största internationella flygplats är John F. Kennedy International Airport (JFK) som ligger 42 kilometer sydost om New York City. Du hittar ett flertal biluthyrningsfirmor på flygplatsen, bland annat Advantage, Budget, Hertz, Alamo, Dollar, National, Thrifty, Avis och Enterprise.

På extra varma sommardagar är det en bra idé att lämna staden för att istället ta en dag till stranden. Om du har tillgång till hyrbil kan du enkelt ta en härlig tur till Coopers Beach på Long Island. Den ligger 149 kilometer öster om New York City.

Coopers Beach är den största stranden i staden Southampton. Det är en lång och inbjudande vit sandstrand. Du kan hyra solstolar och parasoller på stranden och det finns en betalparkering på området.

Ett annat förslag på en bilutflykt är att ta en dagstur till staden Albany som ligger 244 kilometer norr om New York City. Albany är huvudstad i staten New York och har cirka 98 000 invånare. En av stadens mest berömda landmärken är Empire State Plaza som är cirka 180 meter hög. I byggnaden hittar du ett konstgalleri. Det är också rekommenderat att ta dig till den utsiktsplats som finns i de övre delarna av byggnaden.

Albany bjuder på flera spännande museer, som bland annat New York State Museum där du kan se intressanta utställningar om både naturhistoria och kulturhistoria.

Chicago

Chicago ligger i nordvästra USA och har 2,7 miljoner invånare. Staden ligger i staten Illinois vid den södra delen av Lake Michigan. Chicago är välkänt för sin siluett som domineras av höga skyskrapor. Här hittar du också den högsta byggnaden i Amerika, Willis Tower, som sträcker sig 442 meter upp i luften. Willis Tower hette förut Sears Tower men döptes om 2009. Besökare kan ta hissen upp till den högsta våningen där det finns en restaurang och en utsiktsplats. Utöver det så erbjuder Chicago fantastiska möjligheter till shopping, ett varierat nattliv, vackra och moderna parker samt en stor mängd olika museer. Art Institute of Chicago är ett av Amerikas främsta konstmuseer.

O’Hare International Airport (ORD) ligger 29 kilometer nordost om stadskärnan. Där finns ett stort antal välkända biluthyrningsfirmor så som Advantage, Alamo, Newspaper, Thrifty, National, Budget och Dollar.

Om du väljer Chicago som utgångspunkt kan du åka på flera trevliga utflykter utanför staden och se mer av staten. Det finns flera trevliga badställen i Lake Michigan. En bra utflykt är att ta bilen till Foster Beach som ligger 13 kilometer norr om Chicago. På Foster Beach finns det en stor och prisvärd parkering samt gratis WiFi för besökarna. Det finns också badhytter och toaletter tillgängliga.

Ett annat tips är att ta din hyrbil och köra till Milwaukee som ligger 148 kilometer norr om Chicago. Milwaukee är den största staden i staten Wisconsin och ligger vid Lake Michigan. Staden har en stor mängd intressanta museer, inklusive det enda Harley Davidson-museet i världen. Du bör också besöka Natural History Museum och Milwaukee Art Museum. Utöver allt detta finns det även ett zoo och en härlig botanisk trädgård i Milwaukee.

San Francisco

Placeringen på USA:s västkust i staten Kalifornien gör San Francisco, med ungefär 884 000 invånare (2017), till en populär turistdestination. Det mest berömda landmärket i staden är bron Golden Gate Bridge. San Francisco är också känd för sin varierade arkitektur, sina spårvagnar, sina branta kullar och Chinatown. Alldeles utanför San Francisco ligger fängelseön Alcatraz som numera är ett museum.

San Francisco International Airport (SFO) ligger 22 kilometer söder om stadens centrum och servar ungefär 44 miljoner passagerare varje år. Det finns ett särskilt hyrbilscenter 3,7 kilometer norr om flygplatsterminalen. Här hittar du flera hyrbilsföretag så som Budget, Alamo, Hertz, National, Enterprise och Thrifty.

Det är populärt att hyra bil i San Francisco och det ger dig de bästa tänkbara möjligheterna till att utforska mer av Kalifornien.

När du befinner dig inne i San Francicos centrum bör du vara medveten om att det finns många enkelriktade gator och att det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats.

Ett tips på en bra bilutflykt är att ta sig till Monterey Baq Aquarium som ligger 186 kilometer söder om San Francisco. Här kan du beskåda olika typer av havsliv som klumpfisk, stora vithajar, pingviner och bläckfiskar. Det vackra akvariet är en rolig upplevelse för hela familjen.

Med tillgång till hyrbil kan du ta en dagsutflykt till Yosemite National Park som ligger 284 kilometer öster om San Francisco. Nationalparken finns med på UNESCO:s lista över världsarv och tar emot fyra miljoner besökare per år.

I Yosemite National Park hittar du flera spektakulära utsiktsställen. Parken består av höga berg, enorma sequoiaträd, vattenfall och sjöar. Det finns också ett turistinformationscenter i parken.