Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Phoenix

Om du vill besöka Phoenix under din nästa semester och är ute efter ett enkelt sätt att ta dig runt till alla stadens intressanta platser så behöver du inte oroa dig. Du hittar flera prisvärda biluthyrningsföretag i staden. Du kan även använda dig av de biluthyrningstjänster som finns tillgängliga på nätet för att hyra den bil du föredrar.

Guide till Phoenix

Hyrbil Phoenix
Biluthyrning Phoenix

Phoenix är huvudstad i delstaten Arizona, USA. Det är den mest befolkade staden i Arizona och år 2018 var stadens befolkning 1 660 272 personer. Det är den femte mest befolkade staden i USA och det är den enda delstatshuvudstaden som har över en miljon invånare. Staden grundades 1867 och var då en del av ett jordbrukssamhälle. År 1881 hade Phoenix vuxit sig så stor att den erkändes som stad och 1889 blev den huvudstad i Arizonas territorium. 

Eftersom Phoenix ligger vid Sonoraöknens nordöstra kant är det ett hett ökenklimat som dämpas av de två floderna och flertalet kanaler i regionen. Staden har milda vintrar och heta somrar och är belägen i en av världens soligaste regioner. Staden rapporterar årligen ett genomsnitt på 3 500 soltimmar. Den genomsnittliga maxtemperaturen under somrarna i staden är 38 °C, men den kan nå så högt som ett genomsnitt på 43 °C. Den absolut högsta temperaturen låg på 50°C och rapporterades år 1960. 

Phoenix har ett antal centra för scenkonst, museer och konstgallerier såväl som närhet till ett antal nationella monument och parkområden. Staden är ett populärt turistmål tack vare sitt soliga klimat. Det finns ett flertal attraktioner i staden. Den är även populär tack vare sin tillgång på en rad utomhusaktiviteter, särskilt golf. I staden finns ett stort utbud av arkitektoniska byggnader som är intressanta, både traditionella och moderna byggnader med kaktusar och palmer bredvid. 

Tack vare stadens klimat och natur finner du en mängd intressanta attraktioner. Det är platser som Phoenix Zoo, South Mountain Park och Phoenix Botanical Garden som alla ligger i staden. I stadens närhet kan du besöka platser med underbart vacker natur och av historiskt intresse, så som Agua Fria National Monument, Painted Desert, Montezuma’s Castle och många fler. Det innebär att du säkerligen kommer hitta en rad aktiviteter och ett stort antal platser att besöka i staden och dess närhet. 

Utforska med din hyrbil

Det finns många roliga aktiviteter och platser att besöka i Phoenix. En av de intressanta platserna du kan besöka i staden är Camelback Mountain. Berget är 825 meter långt och format som huvudet och puckeln på en knäböjande kamel. Det är en perfekt plats för olika utomhusaktiviteter så som vandring. Resan mellan Phoenix International Airport och berget tar runt 20 minuter med hyrbil och avståndet är 18,99 kilometer. 

En annan otrolig plats du enkelt kan besöka med hyrbil är Phoenix Art Museum, vars ursprung kan spåras så långt tillbaka som år 1912 då Arizona blev den 48:e delstaten. Dock invigdes museet inte förrän 1959. Det har en bred samling modern konst från flera stora konstnärer som bland annat Picasso, Georgia O’Keeffe och Henry Moore. Museet ligger cirka 7,72 km från Phoenix International Airport och du kan ta dig dit på 10 minuter om du använder en hyrbil. 

Phoenix har ett fantastiskt nattliv som du kan njuta av under din vistelse. Det finns flera barer och restauranger du kan välja att besöka under din vistelse. En av de vanligaste barerna du kan prova är Valley Bar som ligger på North Central Avenue. Baren beräknas ligga 6,27 kilometer ifrån flygplatsen och cirka 10 minuters färd med hyrbilen. 

Flygplatser

Det finns flera flygplatser i Phoenix, dock är den mest trafikerade flygplatsen i staden Phoenix Sky Harbour Internaitonal Airport. Från denna flygplats går att att flyga till flera lokala och internationella destinationer. Några av de vanliga destinationerna du kan resa till därifrån är bland annat London, Rom, Valencia och Venedig

Andra flygplatser du hittar i Phoenix är Phoenix Deer Valley Airport, Phoenix Goodyear Airport och Sundance Discount Airport. Utöver det hittar du ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatserna. Några av de populära biluthyrningstjänsterna som finns tillgängliga är Dollar, Enterprise, Fox, Hertz, Budget, Avis, för att nämna några. 

Innan du väljer biluthyrningstjänst rekommenderar vi att du läser igenom villkoren så att du kan få en djupare förståelse för deras policies. På så sätt behöver du inte stöta på några problem när du kör i staden eller få extra avgifter för att du inte följer deras villkor. 

Trafik

Phoenix har bra vägnät där vägarna är i bra skick. Phoenix har olika hastighetsbegränsningar för olika sorters vägar precis som i de flesta andra städerna. På motorvägar är hastighetsbegränsningen satt till 88 km/h och 40 km/h för bostadsområden samt 24 km/h för gränder. Så länge du följer hastighetsbegränsningen kommer det inte finnas några problem med att köra i staden. 

För att njuta av att köra i Phoenix bör du även undvika rusningstiderna som är mellan 07.00 och 09.00 på morgonen och 17.00 till 18.00 på kvällen. Ska du parkera finns det flera parkeringsalternativ i staden, så som parkeringsplatser, garage, gatuparkeringar, betjänade parkeringar och så vidare.